Loading Догађаји

« All Догађаји

  • This догађај has passed.

БОЖИЋНИ УСПОН НА РТАЊ

13. јануара 06:00 - 23:00

РСД1.450

БОЖИЋНИ УСПОН НА РТАЊ – врх Шиљак 1.565 м северном и јужном страном

13. Јануар 2018. СУБОТА 

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна) и полазимо тачно у 6 часова.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како бисмо кренули на време.

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до излаза за Параћин, а затим магистралним путем за Зајечар до Етно центра „Ртањ – Балашевић“ где се скреће на регионални пут за Сокобању и насеље Ртањ.

Око 9:20 долазак нашег буса у подножје планине Ртањ (сепарација Мирово – стари рудник) и припрема за успон.

Акција се изводи успоном на Ртањ – врх Шиљак 1.565 м, северном страном од сепарације Мирово 560 м са висинском разликом од 1.005 м (укупно 5,7 км) и око четири сата успона са паузама (највећи део групе) или нешто лакшом стазом јужном страном из насеља Ртањ 640 м са висинском разликом од 925 м и око три сата успона.

Спуст јужном страном планине траје највише два и по сата (укупно 6,8 км).

Око 9:30 полазак на успон северном страном (од старог рудника породице Минх) односно 10:00 јужном страном из насеља Ртањ. Око 14 часова излазак на врх Шиљак (1.565 м). Разгледање околине, фотографисање и краћи одмор.

Након обједињавања на врху, обе групе заједнички силазе са врха јужном страном планине у насеље Ртањ до 16 и 30 часова.

Укупна дужина стазе износи 12,5 км и умереним ходом са паузама се прелази за око 6,5 сати.

Планинарско друштво домаћин акције ОП СД „Драган Радосављевић“ из Зајечара годинама обезбеђује за све учеснике акције учесничку књижицу, печат успона и печат врха.

Традиционално организатор обезбеђује за трећи успон бронзану значку, за шести успон сребрну значку, за десети успон златну значку а за петнаести плакету успона.

По спусту са планине у насеље Ртањ у дворишту једне куће поред наше стазе можете купити лековито биље, као и освежити се топлим чајем и куваним вином по коректним ценама.

Моја водичка дужност и обавеза је да у име нашег клуба и наше групе одем до објекта РАДГОСТи штаба ове републичке акције ПСС и преузмем захвалницу за клуб, књижице и значке за све наше учеснике, које ћу поделити у аутобусу у повратку за Београд. За то време, молим све учеснике да се упуте ка нашем аутобусу који ће бити видно обележен и сачекају полазак из насеља у њему.

За Београд из насеља Ртањ полазимо најкасније у 18 часова а вероватно и раније ако у бусу будемо сви на време. Обзиром да ће мо бити гладни, тањир топле чорбе, палачинке или порција гулаша ће пријати и као и претходних година свратићемо у ресторан хотела КОЛИБА НА ГРЗИ.    

У Београд на велики паркинг испред центра Сава“ стижемо најкасније до 23 часа а вероватно и раније 🙂

Важне напомене: Са собом понети учесничку књижицу Божићног успона на Ртањ       ако сте били ранијих година.

Божићни успон на Ртањ по јубиларни 35 – ти пут је акција у години која важи за весника срећне и успешне планинарске сезоне, зато пођите да заједно уживамо у зимској планинској авантури 🙂

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака.

У случају, да нас на кратко пред крај планинске стазе (око 16 и 30 часова – кратак дан) сустигне мрак, понети чеону или батеријску лампу. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама.

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 1.450 динара за 40 и више уплата (основна цена)

(уплата се врши на редовним састанцима Клуба или на текући рачун)

односно доплата у износу од 350 динара за сваки мањи број уплата учесника акције и плаћа се најкасније на дан реализације акције у нашем превозу

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Detalji

Datum:
13. јануара
Time:
06:00 - 23:00
Цена:
РСД1.450
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Телефон:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
Е-пошта:
instruktorboris@gmail.com
Веб сајт:
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Rtanj
Boljevac, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *