Loading Догађаји

« All Догађаји

  • This догађај has passed.

ЦЕР – ТРОЈАНОВ ГРАД – ЛИПОВЕ ВОДЕ – ГЛАВИЧУРАК + ТЕРМАЛНА РИВИЈЕРА у Богатићу

26. новембра 2017. 07:00 - 22:00

РСД1.250

ЦЕР – ТРОЈАНОВ ГРАД – ЛИПОВЕ ВОДЕ (црква – планинска кућа Ружа Тодорова) – врх Шанчине – ГЛАВИЧУРАК + ТЕРМАЛНА РИВИЈЕРА у Богатићу

ПЛАНИНА ЦЕР – ТЕКЕРИШ (СПОМЕНИК) – ТРОЈАНОВ ГРАД – ЦРКВА НА ЦЕРУ – ЛИПОВЕ ВОДЕ – ПЛАНИНСКА КУЋА (РУЖА ТОДОРОВА) – ВРХ ШАНЧИНЕ – ГЛАВИЧУРАК – СПАЈИЋИ – БОГАТИЋ – ТЕРМАЛНА РИВИЈЕРА

26. Новембар 2017. – НЕДЕЉА (од 7 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како бисмо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо магистралом уз реку Саву преко Остружнице и Обреновца до места Владимирци, у коме правимо успутну паузу за јутарњу кафу, тоалет и куповину (сендвичи, вода, слаткиши) по жељи у локалној продавници. Настављамо путевима кроз села Поцерине до Текериша.

Стижемо испред споменика и сувенирнице у Текеришу, где нас дочекује кустос Станица Милојевић са којом обилазимо спомен комплекс и музеј са експонатима из славне Церске битке. Слушаћемо поучне речи кустоса о историјском периоду „ВЕЛИКОГ РАТА и славне битке. Цена улазнице је 150 динара и није обавезна.

Полазимо на нашу планинско – пешачку стазу од споменика у правцу раскрснице код Крста и даље до скретања у шуму а затим лепом и проходном шумском стазом ка Тројановом граду и Липовим водама.

Уз пут уживамо у амбијенту, правимо краће паузе и обилазимо Тројанов град (607 м), остатке старог утврђења из доба Римљана. Изузетно је лепа и црква на Липовим водама поред које ћемо проћи и посетити је. У наставку стазе долазимо до дома – планинске куће Ружа Тодорова у којој ће сачекати повратак групе планинари који не буду желели да иду до врха Шанчине (687 м) у непосредној близини.  

Од Дома на Липовим водама, односно цркве полазимо стазом ка врху Главичурак. Стаза је добро обележена, сво време иде кроз лепу букову шуму и прелази преко два потока са два блага успона и спуста што целој причи даје посебну занимљивост и динамику.

Са врха Главичурка лагано у спусту улазимо у засеок у Текеришу и затварамо кружно стазу преко пута за Спајиће до раскрснице код Крста и нашег возила.

Стаза је дугачка 16,9 км и највећим делом иде кроз лепе букове шуме, које у комбинацији са јесењим измаглицама пружају врхунски угођај. Прелази се за око шест сати лаганог хода са све паузама. Није тешка а одлична је за стицање кондиције, поготово у јесен. Планинарски део акције завршавамо у сам сумрак, мало пре 17 часова, па је потребно имати са собом батеријску (чеону) лампу.

Затим одлазимо у Богатић на ручак и купање (бањање) у термалним базеним комплекса Термална Ривијера. Топла и лековита вода Термалне Ривијере ће нас релаксирати и окрепити након нашег планинарења. Ко не жели да се купа, може сачекати у ресторану у Богатићу или боравити у ресторану – кафеу Термалне Ривијере до поласка за Београд.

  

За Београд полазимо најкасније у 20 часова и 30 минута, како би стигли на велики паркинг испред центра Сава до 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака.

У случају да нас на кратко пред крај планинарске стазе (око 16 и 30 часова – кратак дан) сустигне мрак, понети чеону или батеријску лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

Ко жели и планира да се купа (бања) у Термалној Ривијери, треба да понесе опрему за купање (пешкир, купаћи, папуче).

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи у Владимирцима. Касни ручак односно рану вечеру у повратку можемо имати на два места у Богатићу (термална ривијера или ресторан код Алберта„).

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 1.250 динара за 40 и више уплата учесника акције

(уплата на редовним састанцима Клуба)

доплата у износу од 150 динара за најмање 28 уплата учесника акције

коначна доплата у износу од 250 динара за сваки мањи број уплата учесника акције и плаћа се на дан реализације акције у нашем превозу

Учините добро дело, анимирајте (покрените) своје рођаке и пријатеље да планинаре и да здравије живе 🙂

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Уживајмо пешачећи кроз прелепе букове шуме планине Цер 🙂

Detalji

Datum:
26. новембра 2017.
Time:
07:00 - 22:00
Цена:
РСД1.250
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Телефон:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
Е-пошта:
instruktorboris@gmail.com
Веб сајт:
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Tekeriš
Šabac, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *