Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Четири врха Девице 2023 🙂

1. јул 2023. 06:00 - 22:00

РСД3.200

Четири врха Девице 2023

– регионална планинарска акција ПСТР –

ИЗВОР ШОПУР ОШТРА ЧУКА АЛЕКСИН КАМЕН ЏАМБИНАЦ ЧАПЉИНАЦ  – СТУДЕНИ КЛАДЕНАЦИЗВОР ШОПУР

1. Јул 2023. Субота (од 6 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – сада у реновирању) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Гостујемо на планинарско – спортској манифестацији клуба домаћина ПК „Озрен“ из Сокобање

Путујемо аутопутем до изласка за Алексиначке руднике уз успутну паузу на ЕКО пумпи код Ћуприје за јутарњу кафу и тоалет. На путу према Сокобањи пролазимо поред прелепог Бованског језера 🙂 Напослетку стижемо у Сокобању, тачније код извора, излетишта Шопур, одакле полази наша стаза.

ОПИС АКЦИЈЕ:

Место одржавања: Сокобања, планине Озрен и Девица, сокобањска излетишта, као и заштићена подручја.

Извор Шопур се налази на Озрену, на путу за село Језеро, и удаљен је 8 км од центра Сокобање. Извор је окружен буковом шумом, а око њега је уређен пикник простор и означен је излетничком таблом.

Опис стазе: Полазна тачка: ИЗВОР ШОПУР (843мнв) – ОШТРА ЧУКА (1.075мнв) – АЛЕКСИН КАМЕН (1.100мнв) – ЏАМБИНАЦ (1.185мнв) – ЧАПЉИНАЦ (1.187мнв) – СТУДЕНИ КЛАДЕНАЦ (900мнв) – ИЗВОР ШОПУР (843мнв)

Дужина стазе: 12,5 км успон: 670 м стаза је кружна. Планирано време пешачења: око 6 сати

Тежина стазе: Средње захтевна, умерене тежине, за све узрасте планинара.

Организатор (Клуб домаћин акције ПК „Озрен“ из Сокобање) ће обезбедити Бесплатан ручак на отвореном (планинарски пасуљ, купус салата + хлеб).  Обавезно понети свој прибор за јело!

Такође, организатор обезбеђује учесничке књижице и беџеве Акције.

Воде има на старту стазе и на Студеном кладенцу на стази (10 км од старта). Препоручује се учесницима акције да понесу најмање 1,5 литара воде.

Еколошка правила – Сваки учесник акције је дужан да се придржава мера заштите, планинарске етике, упутстава организатора и да буде еколошки савестан.  Чувајмо природу и не бацајмо смеће у природи.

Очекујем да се на велики паркинг испред центра „Сава“ вратимо око 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, камашне по жељи. Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Пожељно је понети и штапове за ходање, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ХРАНА: Из свог ранца. По завршетку планинско – пешачког дела акције, имамо бесплатан ручак – поклон наших домаћина.  Обавезно понети свој прибор за јело!

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на временску прогнозу!

Износ Котизације: 3.200 динара

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, (мала група, путујемо комбијем), не обухвата исхрану (добијамо бесплатан ручак), улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ВРХУНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције „Четири врха Девице 2023“ дана 1. Јул 2023. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Planina Devica
Izvor Šopur, Oštra Čuka
Sokobanja, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *