Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Црнокоса – Градина – Шарампов – Подбукови 🙂

4. април 2021. 06:00 - 21:00

РСД1.650

Црнокоса – Градина – Шарампов – Подбукови 🙂

4. Април 2021. – недеља (од 6 до 21 час)

ПОЛАЗАК Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија, где скрећемо ка Ваљеву. У пекари НАНА у месту Попучке код Ваљева правимо паузу за доручак и јутарњу кафу 🙂 Настављамо путем преко Подбукова, Каоне и Ражане ка Косјерићу. Уживање је возити се овом деоницом пута због изузетних пејсажа 🙂

Стижемо у Косјерић испред мотела Парк, где са нашим пријатељима из ПЕД Субјел полазимо на данашњу стазу ка живописној планини Црнокоса. Стаза задовољства и здравља како домаћини кажу полази из центра Косјерића, из парка (око 450м) ка врху Шарампов (809м). Уз пут на стази се налазе едукативни панои са којих можемо сазнати податке о геологији и историји овог краја, као и упознати овдашњу флору и фауну. Успон на Црнокосу иде колским и шумским путевима преко Градине ка врху Шарампов а затим на тромеђу, границу три општине уз одмор код печурке. Пуно лепих позиција са одличним погледом на стази. Име највишег врха Шарампов је назив за земљано утврђење из периода Првог Српског устанка.

Кружно затварамо стазу ходајући бајковитим заобљеним врховима Црнокосе. Преко засеока на обронцима планине се враћамо на Градину и новом стазом спуштамо у центар Косјерића.

Тура је права пролећна, дужине око 13,5 км са кумулативним успоном од 480 м. Стаза је кружна и највећим делом иде кроз шуму, ливадама и колским путем. Није тешка, а ни кондиционо захтевна.

 Aктивно боравимо у природи око пет сати без дужих пауза.

Из Косјерића се возимо у Подбукове, домаћинство Обрадовић, где смо радо виђени и добродошли 🙂 Ручамо домаћу храну направљену вредним рукама наше домаћице Миље.

Акцију завршавамо у пријатном амбијенту домаћинства Обрадовић, где за нас спрема врхунски ручак наша домаћица Миља о чијим специјалитетима испод сача се прича на далеко 🙂 Ручак обухвата: предјело (сир, кајмак), домаћа чорба, Миљин специјалитет испод сача (гриловано поврће, кромпир и две врсте меса (пилеће и свињско), сезонска салата, пројице и домаћи хлеб. Једете колико можете и све ово за 600 динара по особи. Постоји могућност договора са домаћицом уколико желите посан оброк. Уплате за ручак ће бити у нашем превозу на дан акције, ради тачног броја оброка.

Након ручка, односно ране вечере и окрепљења код Миље крећемо пут Београда.

Очекивано време повратка на велики паркинг испред центра Сава до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Понети батеријску лампу а пожељно је и штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. У пекари НАНА“ код Ваљева доручкујемо и пијемо јутарњу кафу. По завршетку планинско – пешачког дела акције, имамо код наше домаћице Миље у Подбуковима комплетан ручак а можете купити и домаће производе за понети.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.650 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Venue

Crnokosa, Gradina
Šarampov
Kosjerić, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *