Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Зимски успон гребеном Великог крша 🙂

5. фебруара 06:00 - 22:30

РСД2.000

Зимски успон гребеном Великог крша 🙂

Републичка планинарска акција – организатор ПСД Црни врх“ Бор

5. Фебруар 2022. СУБОТА (од 6 до 22 и 30)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до Параћина а затим магистралним путем у правцу града Бора, уз успутну паузу по потреби 🙂 Пролазимо Бор и коначно стижемо у село Кривељ. Домаћини ове републичке акције ПСС у осам сати отварају акцију испред Дома културе у селу Кривељ.

Аутор дивних слика у наставку, са прошлогодишње акције (били смо најбројнији клуб и добили пехар) је фотограф – уметник Игор Мађинца 🙂

Затим се нашим возилима превозимо до места одакле полази успон – превој ВРАЦ на путу Горњане – Влаоле. Планина Велики Крш се налази североисточно од Бора. Око 16 часова излазимо на врх Великог Крша 1.148м. А затим се спуштамо – силазимо до Царевог села и полазимо возилом према Кривељу 🙂

Подаци о стази: Стаза је кружна и добро обележена, гребенска са пуно изузетних видиковаца 🙂 Спада у средње тешке. Укупна дужина је око 15 км са успоном од 420 м и спустом од 408 м, прелази се за око седам сати умереним темпом, нормалним ходом 🙂

Наш најпознатији географ Јован Цвијић, пењући више пута Велики Крш изјављује да се са ове планине пружа највеличанственији поглед у Источној Србији 🙂 Изузетно је леп поглед и амбијент у јесен и зими 🙂 Организатори – домаћини акције не обезбеђују ручак!

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред Сава центра око 22 и 30 часова.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, камашне. Дерезе нису услов, али су добро дошле у појединим клизавим, залеђеним деловима стазе, нарочито су корисне у спусту на углачаној стази. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице обавезно), имајте у виду хладније зимско време, јак ветар на планини и пресвлака. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.700 динара за велики бус 40 и више уплата

2.100 динара за миди бус 28 до 30 места

2.500 динара за комби или мини бус 20 места

Котизација обухвата: превоз, путарину и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану и индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЗИМСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Важне напомене из позивног писма домаћина акције:

– Домаћин и организатор републичке акције ПСС је ПСД „Црни врх“ из Бора.

– Организатор акције обезбеђује водиче на стази. КП „Авантуриста“ има свог водича на стази.

– Са собом понети личну карту, здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС са маркицом за текућу годину. Уколико нисте обновили чланство, моћићете у нашем превозу на дан акције.

– На стази нема извора, понети најмање 1,5 литара воде.
– Организатор не сноси одговорност за евентуалне повреде и несрећне случајеве изазване самовољом појединаца, здравственим проблемима учесника, несреће узроковане дејством алкохола и недозвољених супстанци, повреде настале због неадекватне опреме, неприлагођене условима успона.
– Организатор није одговоран за учеснике који крену на стазу самостално, пре или након организованог поласка (или полазака), као ни за учеснике који одаберу други правац кретања од предвиђеног.
– Водичи успона задржавају право да учеснике без одговарајуће опреме, као и оне који се непримерено односе према организаторима, природи или другим учесницима не поведу на стазу или искључе из групе.
– Услед непредвиђених околности, водичи као и организатор акције имају право измене плана акције на терену.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Veliki Krš
Bor, Krivelj
Cepe Vlaole, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.