Loading Догађаји

« All Догађаји

  • This догађај has passed.

ГУЧЕВО

10. децембра 2017. 07:00 - 22:00

РСД1.450

ГУЧЕВО

ЛОЗНИЦА – ДОМ НА ГУЧЕВУ – СПОМЕН КОСТУРНИЦА НА ГУЧЕВУ (историјски час) – ВЕНЦЕМ ПРЕКО ЦРНОГ ВРХА – КОТА 708 – ЕМИНОВЕ ВОДЕ – КУЛИШТЕ – ЗАЈАЧА

10. Децембар 2017. – НЕДЕЉА (од 7 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како бисмо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до изласка за Шабац, затим преко Шапца, Мајура и Прњавора до Лознице. У центру Лознице нас дочекују наши домаћини и пријатељи из Планинарског Клуба Гучево са којима полазимо на заједничку пешачку туру из центра града.

Пролазимо поред извора Свете Петке, затим преко Којића потока излазимо до Мотела Дом на Гучеву. Ходамо изузетно лепим стазама кроз листопадне шуме. Уживаћемо најпре у измаглицама на падинама планине, као и у шумском јесењем колориту и опалом лишћу по коме ходамо и кога има у изобиљу.

Након паузе за чај у Мотелу – одмаралишту Естер поред камина, полазимо најпре у обилазак новоизграђеног планинарског Дома наших домаћина, а затим шумском стазом ка Спомен костурници на Гучеву.

Постоји могућност да нам пуковник у пензији Дејановић, одржи историјски час код споменика. Потом крећемо венцем Гучева (гребеном југозападно) преко Црног врха ка Еминовим водама и легендарној крвавој коти 708. Затим настављамо даље ка Кулишту, спуштамо се ка Ђукановићима и Зајачи где нас чека наш превоз.

Стаза је дугачка 19,6 км, највећим делом иде кроз лепе букове шуме, које у комбинацији са јесењим измаглицама пружају врхунски угођај.

Прелази се за око шест и по сати лаганог хода са све паузама. Стаза је динамична и одлична за стицање кондиције, поготово у јесен. Погодује свим узрастима планинара. Активно боравимо у природи око 7 сати.

Планинарски део акције завршавамо у сам сумрак, мало пре 17 часова, па је потребно имати са собом батеријску (чеону) лампу.

Из Зајаче се враћамо у Лозницу и одлазимо у проверени ресторан ГТА на вечеру по жељи и још мало лепог дружења са нашим домаћинима пре поласка за Београд.

За Београд полазимо најкасније у 19 и 30 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра Сава до 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака.

У случају да нас на кратко пред крај планинарске стазе (око 16 и 30 часова – кратак дан) сустигне мрак, понети чеону или батеријску лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити по доласку у Лозницу. Касни ручак односно рану вечеру по жељи имамо у ресторану у центру Лознице по повратку са туре.

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 1.450 динара за 40 и више уплата учесника акције

(уплата на редовним састанцима Клуба или на текући рачун – основна цена акције)

доплата у износу од 150 динара за најмање 28 уплата учесника акције

коначна доплата у износу од 250 динара за сваки мањи број уплата учесника акције и плаћа се на дан реализације акције у нашем превозу

Учините добро дело, анимирајте (покрените) своје рођаке и пријатеље да планинаре и да здравије живе 🙂

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Detalji

Datum:
10. децембра 2017.
Time:
07:00 - 22:00
Цена:
РСД1.450
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Телефон:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
Е-пошта:
instruktorboris@gmail.com
Веб сајт:
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Gučevo
Loznica, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *