Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

ГУЧЕВО

11. децембра 2016. 06:30 - 22:00

РСД1.700

Аутор насловне фотографије ове акције је планинар Никола Бјелобаба.

Била је ово дивна акција са одличном екипом и дружењем, реализована у недељу 6. Децембар 2015. године

ГУЧЕВО

ЛОЗНИЦА – ДОМ НА ГУЧЕВУ – СПОМЕН КОСТУРНИЦА НА ГУЧЕВУ (историјски час) – ВЕНЦЕМ ПРЕКО ЦРНОГ ВРХА – КОТА 708 – ЕМИНОВЕ ВОДЕ – КУЛИШТЕ – ЗАЈАЧА

11. Децембар 2016 – Недеља

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 06.30 часова.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време.

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до изласка за Шабац, затим преко Шапца, Мајура и Прњавора до Лознице. У центру Лознице нас дочекују наши домаћини и пријатељи из Планинарског Клуба Гучево са којима полазимо на заједничку пешачку туру из центра града. Пролазимо поред извора Свете Петке, затим преко Којића потока излазимо до Мотела Дом на Гучеву. Ходамо изузетно лепим стазама листопадних шума. Уживаћемо у јесењем колориту и опалом лишћу по коме ходамо и кога има у изобиљу.

Након паузе за чај у Мотелу поред камина, полазимо најпре у обилазак дивног новоизграђеног планинарског Дома наших домаћина, а затим шумском стазом ка Спомен костурници на Гучеву. Постоји могућност да нам пуковник у пензији Дејановић, одржи историјски час код споменика. Потом крећемо венцем Гучева (гребеном југозападно) преко Црног врха ка Еминовим водама и легендарној крвавој коти 708. Затим настављамо даље ка Кулишту, спуштамо се ка Ђукановићима и Зајачи где нас чека наш минибус.

Стаза је дугачка око 19,6 км, највећим делом иде кроз лепе букове шуме, које у комбинацији са јесењим измаглицама пружају врхунски угођај. Прелази се за око шест ипо сати лаганијег хода са све паузама. Није тешка и одлична је за стицање кондиције, поготово у јесен. Планинарски део акције завршавамо благовремено, пре заласка сунца (романтични смирај дана 🙂), а најкасније до 16.30 часова, имајући у виду краћи зимски дан.

Након планинарења са нашим пријатељима одлазимо у одлични ресторан у Лозници на вечеру по жељи и још мало лепог дружења.

Стаза данашње акције, начелно није пуно захтевна, спада у рекреативне и погодује свим узрастима планинара.

Активно боравимо у природи око 7 сати.

За Београд полазимо најкасније у 19.30 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра Сава око 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле (могу и дубље патике са вибрам ђоном). Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. У случају, да нас на кратко пред крај планинарске стазе (око 16.30 часова – кратак дан) сустигне мрак, понети чеону или батеријску лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације четвртком од 19 до 21 час на састанцима Клуба у Старом Меркатору PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 1.700 динара

Уколико путујемо рентираним комбијем од 8 места + возач, цена акције је 100 динара већа.

Акцију реализује планински водич

Борис Братић Боки

Телефони за пријављивање на акцију и информације:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ АВАНТУРЕ!

 fotokonkurs

Фото конкурс КП “Авантуриста“

ГУЧЕВСКО ЈЕДРЕЊЕ ПО ОБЛАЦИМА

Право учешћа на конкурсу имају сви учесници акције КП “Авантуриста“ ГУЧЕВО 2016. Која ће бити одржана 11. децембра 2016.

Након обављене акције а најкасније до уторка 13. децембра 2016. у 24.00, потребно је да на brankof27@gmail.com пошаљете једну фотографију са ове акције и именом и презименом њеног аутора. Фотографија би требало да буде пејзаж или детаљ из природе без присуства особа на њој. Гласање за најбољу фотографију биће обављено јавно 14. и 15. децембра 2016. до 18.00 лајковањем фотографија које учествују на конкусу и које ће бити изложене на Facebook групама: ПЛАНИНАРИ АВАНТУРИСТИ и Кuda skitamo za vikend? Право оцене тј. лајковања имају сви посетиоци ових група (свако може лајковати више фотографија с тим што једна особа треба да лајкује одређену фотографију само у једној од горе наведених група). У случају да исти максимални број лајкова имају две или више фотографија, за њих ће бити обављено додатно гласање.

Проглашење победничке фотографије ће бити обављено у четвртак 15. децембра на састанку КП “Авантуриста“ од 19.00 у старом Меркатору – ״PLANETA״ Coffe Shop. Награда за аутора победничке фотографије је активна мајица КП “Авантуриста“ у изабраној боји и величини.

Свим учесницима акције КП “Авантуриста“ жели одличан провод и повољне  ״фотометеоролошке прилике״! 

Детаљи

Датум:
11. децембра 2016.
Време:
06:30 - 22:00
Цена:
РСД1.700
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Telefon:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
E-pošta:
instruktorboris@gmail.com
Web sajt
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Гучево
Лозница, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *