Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Гвоздачке стене – зимска авантура 🙂

30. јануара 07:00 - 21:00

РСД1.600

Гвоздачке стене – зимска авантура 🙂

Зарожје – Винчина вода – Свилена стена – Соколина – видиковци са Гвоздачких стена 🙂

30. Јануар 2022. – недеља (од 7 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна – улаз А) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом (можете ући успут) до Ћелија, где скрећемо ка Лајковцу. На уласку у Ваљево правимо полусатну паузу код пекаре „НАНА“ у месту Попучке за доручак, односно јутарњу кафу и тоалет у оближњој кафаници.

Пут настављамо кроз живописне пределе преко Јабланице и Сушице (брана Стубо – Ровни) и Дебелог Брда до Зарожја и Винчине воде, места на магистрали, где излазимо из возила и полазимо на нашу стазу.

Најпре макадамским путем, прекривеним снегом, идемо у правцу „Кенове куће“ а затим благим успоном од његовог имања ка најближем – првом видиковцу „Свилена стена“ највишој коти на Гвоздачким стенама.

„Гвоздачке стене“ је назив за крашку планину у Западној Србији, која припада комплексу Ваљевских планина. Налазе се на осамнаест километара северно од Бајине Баште. Највиши врх је Свилена стена (1.231м). Гвоздачке стене су добиле име по селу Гвоздац, који се налази на половини пута између Бајине Баште и Љубовије, на Дринској магистрали.

Ходаћемо пространим, снегом прекривеним ливадама у правцу величанствених видиковаца на Дрину и њене меандре, на кањоне Трибуће и Трешњице и на планине лепотице – Тара и Бобија 🙂

Дуж гребена Гвоздачких стена се пружају следећи врхови и видиковци: Соколина 1.225м, Куртињача 1.212м, Црвена стена 1.195м, Велика стена, …..

Покушаћемо све да их попнемо у зависности од расположивог времена, за видела и динамике нашег кретања.

Планирана траса је кружна, дуга 13,8 км, са малом висинском разликом. Полазимо са око 1.100 мнв и имамо благе успоне.

У повратку ка Београду свраћамо у чувени ресторан „ПЛАТАНИ“ у Ваљеву на вечеру по вашем избору, жељи.

За Београд полазимо након вечере, најкасније у 19 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра „Сава“ око 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака. Понети батеријску, најбоље чеону лампу. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.600 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану и индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЗИМСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Традиционална акција Клуба планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Gvozdačke stene
Jelovik
Pašina ravan, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *