Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

IN HONOR OF MY DONOR – Uspon na vrh Tupižnice 🙂

21. септембра 2019. 05:30 - 22:30

RSD1.600

IN HONOR OF MY DONOR – Uspon na Tupižnicu 🙂

21. Septembar 2019. – SUBOTA (od 5 i 30 do 22 i 30 časova)

POLAZAK: Okupljamo se na parkingu ispred centraSava“ (savska strana) i polazimo tačno u 5 i 30 časova.

Molim vas, dođite 10-ak minuta ranije kako bi smo krenuli na vreme!

PLAN AKCIJE

Putujemo autoputem do izlaza za Paraćin a zatim magistralnim putem do Boljevca i sela Bučje uz usputne pauze po potrebi 🙂

Iz velike ljubavi prema prirodi i planinarenju, godinu dana nakon transplantacije pluća u Beču, Sandra Živković (27) organizovala je planinarski uspon u čast svog donora pod nazivom „IN HONOR OF MY DONOR“ na Tupižnici, kod Knjaževca. Te 2014. godine sa Sandrom su se popeli najbliži prijatelji i poznanici a onda je odlučila da ova priča preraste u nešto ozbiljnije, s’ obzirom na predrasude i strhove koje ljudi imaju o zaveštanju organa. Od 2015. godine posetioci ove planinarske akcije imaju prilike da, pre nego što krenu sa planinarenjem, čuju ukratko životnu priču osobe koja je imala transplantaciju nekog organa, a potom i predstavnika Ministarstva zdravlja. Ove godine akcija će se održati 6-ti put. 

Nijedno planinarenje nije „obično“, ali ovo se, na neki način, razlikuje od drugih. Ovaj planinarski uspon organizovan je u čast osobe čijim plućima Sandra diše, a pored toga ima i edukativni i humanitarni karakter. Edukativni – jer ćete saznati o mogućnostima transplantacije i dobrovoljnog zaveštanja organa, i cističnoj fibrozi za koju je retko ko čuo, a koju u svetu ima oko 70 000 ljudi. Humanitarni – jer će sav prihod od prodatih majica sa logoom uspona biti uplaćen udruženju za cističnu fibrozu, bolesti koju Sandra ima od rođenja i zbog koje je imala transplantaciju pluća.

Planinarski uspon „IN HONOR OF MY DONOR“ organizuju udruženje „BUK“ i PD „Babin zub“ iz Knjaževca i „Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije“ iz Beograda, a akciju podržavaju i Ministarstvo zdravlja i RTS kroz kampanju „Produži život“.

Pozivamo Vas da zajedno odamo počast osobi čijim plućima Sandra diše i na taj način širimo svest o značaju zaveštanja organa.

Plan i program – Subota 21. Septembar 2019. godine:

05:30 Polazak sa parkinga ispred Sava centra (savska strana)

08:00 – 09:00 Okupljanje i prijava učesnika kod Doma kulture u Bučju
09:00 Pozdravna reč domaćina
09:15 Govor o značaju zaveštanja organa i potpisivanja donorskih kartica – nadležni lekar u ime Ministarstva zdravlja
09:30 Govor transplantirane osobe
09:45 Polazak na akciju
09:55 Paljenje sveća u crkvi Sv. Ilije u čast Sandrinog donora (po želji) na putu ka Tupižnici i nastavak kretanja ka vrhu
16:00 – 17:00 Povratak učesnika i podela ručka. Nakon ručka dodela zahvalnice društvima, klubovima, udruženjima i pojedincima. 18:30 – Polazak za Beograd.

22:30 – Očekivano vreme dolaska ispred Sava centra.

Staza je kružna, dugačka 12,4 km sa usponom od 650 m. Prelazi se za oko 7,5 sati umerenim hodom.

Očekujem da se na parking ispred centra „Sava“ vratimo najkasnije do 22 i 30 časova 🙂

OPREMA: Mali ranac sa vodom i hranom za jednodnevni izlet, planinarske cipele (mogu i patike sa vibram đonom). Odeća prilagođena vremenskim prilikama i presvlaka. Planinarski štapovi nisu obavezni, ali jesu stalna i dobronamerna preporuka vodiča 🙂

PRIJAVE: za akciju, uplata akontacije, učlanjenje i informacije na našim redovnim Klupskim sastancima četvrtkom od 19 do 21 čas u Starom Merkatoru na Novom Beogradu „PLANETA“ Coffee Shop.

Cena akcije: 1.600 dinara za 40 i više uplata (osnovna cena)

(uplata se vrši na redovnim sastancima Kluba ili na tekući račun)

odnosno doplata u iznosu od 400 dinara za svaki manji broj uplata učesnika akcije i plaća se najkasnije na dan realizacije akcije u našem prevozu

Akciju realizuje planinski vodič

Boris Bratić – Boki

Telefoni za prijavljivanje na akciju kod vodiča:

064/99-248-11 ili 063/11-357-99

DOBRO DOŠLI NA NAŠE ZAJEDNIČKE AVANTURE!

Vaš Klub planinara „AVANTURISTA“

Организатор

Борис Братић – Боки
Telefon:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
E-pošta:
instruktorboris@gmail.com
Web sajt
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Bučje
Tupižnica, Boljevac, Knjaževac
Bučje, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *