Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Кањон реке Јагњило плус пећина Коркан 🙂

23. јул 2023. 06:00 - 23:00

РСД2.900

Кањон реке Јагњило плус пећина Коркан 🙂

23. Јул 2023. – Недеља (од 6 до 23 часа)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем, до искључења за Пожаревац. Имамо успутну паузу за куповину више врста проверено добрих сендвича (одлични су, а повољније је него да правите своје), воде, слаткиша у продавници уз магистралу за понети. Кафу или Капућино из аутомата по жељи добијамо на поклон од наших добрих домаћина 🙂 Ако има потребе за тоалетом, можете обавити на пумпи преко пута.

Пролазимо кроз Кучево и даље преко Нереснице и Благојевог Камена стижемо надомак Мајданпека, тачније у село Дебели Луг код излетишта Тодорова река. Са домаћинима из ПК „Старица“ Мајданпек полазимо до места почетка акције. Акција стартује од „Американца“ на половини пута између села Јасиково и Лазница. Ово је планинарска акција са проласком кроз кањон реке Јагњило! Укупна дужина стазе је око 12 км и прелази се за око 6 сати. Вода реке Јагњило је за нијансу хладнија од Пека али је и мање дубине. У најдубљем делу је до бутина. Стаза је потковичастог облика, спада у Авантуристичке 🙂

На једном месту се користи постављено уже ради лакшег и безбеднијег спуштања поред водопада. У једном тренутку се скреће лево са стазе и долази до пећине Коркана (гавран на влашком) посећује иста, а потом враћа на стазу дуж реке.

Ова кањонска Авантура је намењена планинарима и љубитељима природе свих узраста. Потребна је спретност у ходу по камењу и кроз плитку воду!

Лепо планинарење и дружење крунишемо одласком у чувени ресторан „ПОДРУМ“ у Кучеву на касни ручак – рану вечеру, у коме можемо ручати по слободном избору и жељи, односно претходно уговореном менију 🙂

За Београд полазимо после ручка – вечере, а најкасније у 20 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра „Сава“ око 22 часа.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:
– Потребно је оставити сва документа, мобилне телефоне и фотоапарате у нашем превозу пре поласка на стазу или наћи начин да се исти заштите од квашења приликом проласка кроз кањон! – Храну истрошити пре уласка у кањон!
– Сваки учесник учествује на сопствену одговорност и обавезан је да се придржава правилника о безбедном извођењу планинарских акција!
– Акција је авантуристичког духа!

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле (могу и патике са вибрам ђоном). Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи, у продавници. Имамо најављен ручак – вечеру у Кучеву.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 2.900 динара

Котизација обухвата: превоз, трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ КАЊОНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Venue

Todorova reka
Debeli Lug, Majdanpek
Jasikovo, Laznica, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *