Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Кањон реке Трибућа – Весин вир – Горње Кошље – Јеличке стене 🙂

25. април 2022. 06:00 - 23:00

РСД2.200

Кањон реке Трибућа – Весин вир – Горње Кошље – Јеличке стене 🙂

Торничко приседо – Доњи Савковић – Кањон реке Трибућа – Весин вир – Провалија – Горње Кошље – Јеличке стене (лет Белоглавих супова) – Разбојиште

25. Април 2022. Понедељак (од 6 до 23 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна – Улаз А) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом (можете ући успут) до Ћелија, где скрећемо ка Лајковцу. На уласку у Ваљево правимо полусатну паузу код пекаре „НАНА“ у месту Попучке за доручак, односно јутарњу кафу и тоалет у оближњој кафаници 🙂

Пут настављамо кроз Ваљево према Осечини и Пецки – превоју Прослоп (662 м), након кога се спуштамо ка Љубовији до раскрснице на којој скрећемо ка планини Бобија, кањону реке Трибуће и Јеличким стенама.

Дуж пута ка Бобији и Торничком приседу имаћемо прилику да уживамо у лепоти предела Азбуковице 🙂 Наша стаза полази од Приседа, путем кроз атар села Савковић у правцу импресивног кањона реке Трибуће и водопада висине 25 метара – Весин Вир. Прилаз водопаду је лаган, стаза је прилагођена свим планинарима.

Опчињени амбијентом и водопадом 🙂 настављамо преко Провалија у правцу села Горње Кошље и величанствених видиковаца са платоа Јеличких стена. Изузетно је леп ливадски плато и висока папрат непосредно пред излазак на Јеличке стене. Предео изгледа бајковито 🙂

На четири позиције – видиковаца са Јеличких стена посматрамо величанствене летове Белоглавих супова (заштићених орлова), изнад кањона реке Трешњице 🙂

Уживаћемо у лету Белоглавих супова кроз кањон 🙂 Њихово природно станиште и гнездилиште се налази недалеко, низводно од Јеличких стена у Кошљанским стенама.

Наша данашња стаза је дуга 12,3 км са око 430 м успона и прелази се за око пет и по сати умереног хода са све паузама. Пешачки део акције завршавамо на Разбојишту уз договорен ручак код наших добрих домаћина Милете и Стојке у пријатној атмосвери 🙂 Ручак нас чека топао и спреман. Без много задржавања, након ручка полазимо за Београд.

Очекујем да се на велики паркинг испред центра „Сава“ вратимо до 23 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, камашне. Одећа прилагођена временским приликама, ветровка и пресвлака. Имајте у виду могуће хладније време и ветар на планини. Пожељно је понети и штапове за планинарење, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 2.200 динара

Котизација обухвата: ангажовани превоз и трошкове организације акције

Котизација НЕ обухвата: исхрану и индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ВРХУНСКУ КАЊОНСКО – ПЛАНИНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Kanjon reke Tribuća
Torničko Prisedo, Razbojište
Savković, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *