Loading Догађаји

« All Догађаји

  • This догађај has passed.

КОЗОМОР + водопад Скакавци

3. децембра 2017. 07:00 - 22:00

РСД1.250

КОЗОМОР + водопад Скакавци

Ражана – Обртаљка – врх Велики Козомор 1.007 м – Мали Козомор језерце и брана – водопад Скакавци

3. Децембар 2017. – НЕДЕЉА (од 7 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како бисмо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија а затим у правцу Ваљева. У хотелу у центру Лајковца са уживањем пијемо јутарњу кафу а недалеко су продавница и две добре пекаре 🙂

Настављамо пут ка Ваљеву и обилазницом око града, ка Косјерићу. На уласку у Ражану, код Дечијег игралишта излазимо из нашег буса и полазимо на пешачку стазу.

Прелазимо магистралу и мостић, и улазимо у четинарску шуму. Идући широким колским путем у правцу севера, прелазимо поток и напредујемо ка гребену Обртаљке. Он се налази на 775 метара висине и представља диван видиковац према Каони и даље према Ластви. Гребенски успон траје око 40 минута.

Прочишћеним делом шуме стижемо на врх Велики Козомор који се налази на 1.007 метара надморске висине. Са врха се пружа леп поглед према Паљби и централном делу Маљена а насупрот су остале Ваљевске планине.

Са врха се спуштамо широким гребеном, преко Малог Козомора и Росића до малог језерца и бране у селу Скакавци. Обилазимо водопад Скакавци на речици Котлина, у истоименом селу (добило име по водопадима који скакућу).

Потом одлазимо у породично домаћинство на наш заједнички ручак. У топлом и пријатном амбијенту наших домаћина остајемо до поласка за Београд.

За Београд полазимо најкасније у 19 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра Сава до 22 часа.

Дужина ове изузетно лепе планинске стазе износи око 14 км. Имамо тачно 501м успона и око 400м спуста. Прелази се за око пет и по сати хода са малим успутним паузама за фото и друга уживања.

Успон иде преко Обртаљке, гребеном до врха Велики Козомор 1.007 м. Спуст широком гребенском стазом преко врха Мали Козомор. Са врха се виде Субјел, Кик, Маглеш, Повлен и врхови Маљена (Црни врх и Паљба) као на длану.

Стаза није технички а ни кондиционо захтевна, спада у рекреативне и погодује свим узрастима планинара. Иде највећим делом шумом (широким шумско – колским путевима) и преко ливада кроз ониже растиње.

По завршетку пешачке туре можемо добити ручак, односно вечеру у породичном домаћинству, уз претходни договор ујутро на дан акције у нашем превозу.  

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака.

У случају да нас на кратко пред крај планинарске стазе (око 16 и 30 часова – кратак дан) сустигне мрак, понети чеону или батеријску лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи у Лајковцу. По завршетку планинарско – пешачког дела акције, можемо уз претходни договор са домаћинима имати ручак – вечеру по коректним ценама.

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 1.250 динара за 40 и више уплата учесника акције

(уплата на редовним састанцима Клуба)

доплата у износу од 150 динара за најмање 28 уплата учесника акције

коначна доплата у износу од 250 динара за сваки мањи број уплата учесника акције и плаћа се на дан реализације акције у нашем превозу

Учините добро дело, анимирајте (покрените) своје рођаке и пријатеље да планинаре и да здравије живе 🙂

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Detalji

Datum:
3. децембра 2017.
Time:
07:00 - 22:00
Цена:
РСД1.250
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Телефон:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
Е-пошта:
instruktorboris@gmail.com
Веб сајт:
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Ražana
Kosjerić, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *