Loading Догађаји

« All Догађаји

  • This догађај has passed.

Суботица – Палићко језеро – Палић – Сегедин – Декатлон – Морахалом

16. децембра 2017. 07:00 - 17. децембра 2017. 23:00

РСД3.300

Суботица – Палићко језеро – Палић – Сегедин – Декатлон – Морахалом

Парк природе Палић – Суботица – Бунарић – Палићко језеро – Чарда Капетански Рит – Палић – Сегедин – Декатлон – Бања Ержебет – Морахалом

  16 – 17. Децембар 2017.  субота и недеља

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време.

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем према Суботици и Палићком језеру. У великом новосадском РОДА мега маркету крај аутопута правимо паузу за јутарњу кафу, тоалет и куповину по жељи и потреби 🙂

Стижемо у Суботицу, обилазимо уже градско језгро и знаменитости града а потом се возимо до локалитета Бунарић надомак Палића, где нас чека водич из планинарског клуба Спартак из Суботице који ће нас провести лепом стазом дугом око 12 км дуж другог, трећег и четвртог сектора Палићког језера. Стаза је осмишљена тако, да се завршава код туристичког комплекса на обали Палићког језера.

Стаза данашње акције није захтевна, спада у рекреативне и погодује свим узрастима планинара.

Активно боравимо у природи око 5 сати.

Обилазимо велику терасу, водоторањ, парк, Зоолошки врт и објекте сецесије који су културно добро и заштићени су законом.

У том стиже и време за ручак у смирај кратког дана, који је планиран у чувеној Чарди Капетански Рит на самој обали Палићког језера на мушком штранду. Након ручка се смештамо у Vila Regina и Casa Bella на Палићу, које се налазе у близини Палићког језера у најлепшој улици.

Собе су дво и трокреветне са сопственим купатилом и чајном кухињом. Слободно време до одласка на починак искористићемо за дружење и вечерњу шетњу по Палићу.

Други дан, 17. Децембар – Недеља

Устајање у 6 и 30 часова. Пијемо прву јутарњу кафу код домаћице а можемо и доручковати. Доручак је на бази шведског стола и кошта 300 динара за оне који то буду желели 🙂

Након доручка напуштамо Vila Regina и Casa Bella и са све стварима полазимо нашим возилом ка граничном прелазу и Мађарској. Улазимо у Сегедин и зону тржних центара са циљем да купујемо првенствено спортску и опрему за планинарење у француској робној кући DECATHLON SZEGED.

У истом центру се налази и AUCHAN – прехрамбена продавница и ресторан. У Декатлону и Аухану остајемо максимално три сата, како би имали потребно и довољно времена за боравак, купање (бањање) и уживање у термалним базенима бање Свети Ержебет у Морахалому.

Око 13 часова стижемо у Морахалом у бању на купање. У бањи остајемо најкасније до 18 часова, када полазимо за Београд. У бањи постоји одличан ресторан у коме можемо ручати. Имају богат мени и већи избор разне хране по приступачним ценама.  

Укључујући граничне формалности и прелазак у Србију, очекујем да стигнемо на велики паркинг испред центра Сава најкасније до 23 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле (могу и дубље патике са вибрам ђоном). Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење – зимско време и пресвлака.

Понети опрему за купање (пешкир, купаћи, папуче) у бањи Свети Ержебет у Морахалому.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Обавезно понети важећи пасош за прелазак државне границе.

Драгоцена информација:  За куповину у Мађарској, најбоље је користити платну картицу као средство плаћања.

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 3.300 динара (превоз и ноћење)

(уплата на редовним састанцима Клуба или на текући рачун)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Detalji

Početak:
16. децембра 2017. 07:00
Kraj:
17. децембра 2017. 23:00
Цена:
РСД3.300
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Телефон:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
Е-пошта:
instruktorboris@gmail.com
Веб сајт:
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Palić
Subotica, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *