Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Рудно на Голији 🙂

11. јун 2021. 23:00 - 12. јун 2021. 23:00

РСД2.500

Рудно на Голији – Дани планинара Србије 🙂

Републичка акција ПСС – организује ПСК „Железничар“ Краљево

11 – 12. Јун 2021. – (петак у 23 субота до 23 часа)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) у петак 11. Јун и полазимо тачно у 23 часа!

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом (уз успутне уласке ако вам одговара) ка Краљеву и даље Долином Јоргована ка Ушћу, Студеници и Рудну на Голији уз успутне паузе по потреби. На Рудно стижемо у јутарњим сатима, где уз звуке птичица пијемо јутарњу кафу, доручкујемо по жељи и присуствујемо – учествујемо у манифестацији „Дани планинара Србије“ по плану који вам у целини представљамо 🙂

Село Рудно, налази се на територији града Краљева, удаљено је 100 км од града, на 1.100 метара надморске висине, окружено врховима планина Радочело и Голија. Рудно је окружено и великим бројем културно историјских и верских објеката значајним за период старе Рашке и владавине Немањића у Србији, у долини Ибра. Многи историчари овај део клисуре и тока реке Ибар називају и Долина векова, Долина краљева, Долина јоргована… Рудно се налази у границама Парка природе Голија и Резервата биосфере Голија – Студенца и један је од центара парка. Са Ибарске магистрале (Краљево – Рашка) према Рудну скреће се у месту Бревник и асфалтним путем (23км), поред манастира Градац, долази се на Рудањску висораван. До Рудна се може доћи и сеоским путем (15км) из правца манастира Студенице, који води уз падине планине Радочело и током реке Бревине. Рудно је један од центара носилаца развоја сеоског туризма на територији града Краљева.

СУБОТА 12. Јун 2021. године

· 07:30 до 09:00 часова ОКУПЉАЊЕ И ПРИЈАВЕ УЧЕСНИКА ИСПРЕД МЗ „РУДНО“ у месту РУДНО

· КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ · 09:30 часова ОТВАРАЊЕ АКЦИЈЕ „ДАНИ ПЛАНИНАРА – РУДНО 2021.“ на кошаркашком терену поред Дома МЗ „РУДНО“ РУДНО

· 10:00 часова ПОЛАЗАК НА ПЕШАЧЕЊЕ, на стазу РУДНО – РАДОЧЕЛО (врх Кривача 1.643 мнв) – РУДНО.

Дужина стазе је 18,3 км (део „Голијске трансверзале“), изузетно лепа и погодна за пешачење, са висинском разликом при успону и силаску од 543 мнв. Стаза је обележена црвено – белим планинарским ознакама. Пријаве учесника на обрасцу број 1 КПП ПСС.

· 11:00 часова СТАРТ ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРЈЕНТАЦИЈИ. Такмичење се одвија по пропозицијама Правилника за организацију Планинарских – орјентационих такмичења, а пријаве за такмичење вршиће се по ПОСЕБНОМ ПОЗИВУ Комисије за планинарску оријентацију ПСС

· КУЛТУРНО ЗАБАВНИ ПРОГРАМ · ЗАВРШЕТАК ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРЈЕНТАЦИЈИ, ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА.

· ПОДЕЛА ЗАХВАЛНИЦА КЛУБОВИМА ЗА УЧЕШЋЕ НА АКЦИЈИ. У току дана у оквиру „ДАНИ ПЛАНИНАРА СРБИЈЕ – РУДНО 2021.“ биће одржани састанци, предавања, едукације и промоције из области планинарства.

УЧЕСНИЦИ „ДАНА ПЛАНИНАРА“ ДОБИЈАЈУ УЧЕСНИЧКЕ КЊИЖИЦЕ СА ПЕЧАТОМ, И ПЕЧАТЕ „ГОЛИЈСКЕ ТРАНСВЕРЗАЛЕ“.

Учесници акције су у обавези да се придржавају свих мера против спречавања ширења вируса „COVID19“ прописаних од стране надлежних органа које су организатор и Планинарски савез Србије у обавези да спроведу.

У повратку ка Београду ручамо у одабраном ресторану по претходној најави, односно по савету и препоруци домаћина Акције.

Очекивано време повратка на велики паркинг испред центра „Сава“ до 23 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Није неопходно а пожељно је имати штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. Доручак је могућ у Рудну по доласку а ручак имамо по завршетку стазе на Рудном, односно у ресторану у повратку ка Београду.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 2.500 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Venue

Radočelo, Dolina jorgovana
Golija - Studenica
manastir Gradac, Brvenik, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *