Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље 🙂

24. октобра 2021. 07:00 - 21:00

РСД1.600

THE SERBIAN WILD WESTТометино поље 🙂

Тометино поље – Љутице – ушће Беле у Црну Каменицу – Голо брдо – брдо Клик – ушће Козлице у Каменицу – домаћинство Милинковић – врх Влашић – Љутице 🙂

Традиционална акција Клуба планинара АВАНТУРИСТА 

24. Октобар 2021. – НЕДЕЉА (од 7 до 21 час)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија, где скрећемо ка Ваљеву. У центру Мионице правимо полусатну паузу за доручак по жељи у некој од пекара, јутарњу кафу 🙂

Настављамо пут према Дивчибарама, затим у правцу Пожеге до Тометиног поља. Наша пешачка стаза полази недалеко од школе у Љутицама.

Пратимо низводно реку Црну Каменицу до ушћа Беле Каменице у њу код воденице Марковића 🙂

 

Колским путем и преко ливада, благим успоном излазимо на врх Голо брдо 709м, са кога се као на длану виде: Маљен, Козомор и Субјел.

Лагано са врха, преко заталасаних ливада се спуштамо на видиковац „Клик“ са кога се као из птичије перспективе виде меандри Каменице и ранч Орлово гнездо са малим језерцем изнад кога се издиже врх Влашић 716м 🙂

Целокупан амбијент потсећа на валовите пределе Америчког дивљег запада 🙂  Гребенски спустом улазимо у малу листопадну шуму недалеко од ушћа реке Козлице у Каменицу. На брдашцу изнад ушћа, нас чека топла добродошлица наших домаћина 🙂

Са имања Милинковића, прелазимо Козлицу и краћим успоном излазимо на почетак гребена који нас води до фантастичног видиковца а затим и врха Влашић. Имаћемо довољно времена да фотографишемо и уживамо у лепоти предела око нас а потом се са врха Влашић спуштамо до куће наших домаћина на унапред договорени ручак 🙂

Затим нас чека повратак до нашег комбија другом стазом. Од куће Милинковића, преко ливаде, изнад Козлице и гребеном изнад ранча Орлово гнездо до пространих пашњака, поред кућа кроз насеље и преко моста на Белој Каменици до школе у Љутицама и нашег комбија. Полазимо за Београд 🙂

Ако све буде по плану, на велики паркинг испред центра Сава стижемо око 21 час.

Дужина ове изузетно лепе брдско – планинске стазе износи око 15,4 км са релативно благим успонима – збирно око 580м и спустом. Прелази се за око пет сати умереног хода са успутним паузама за фото и друга уживања 🙂 Већини планинара стаза није тешка, спада у кондиционо – рекреативне, одлична је за стицање кондиције и погодује свим старосним групацијама.

Важно је нагласити да се у завршном делу стазе враћамо по мраку до комбија, што је ранијих пута било дивно искуство. Стога обавезно понесите батеријску, најбоље чеону лампу.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле или обућа за трекинг са вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. Обавезно понети батеријску, најбоље чеону лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи у Мионици. Током планинарско – пешачког дела акције, имамо код наших домаћина у Тометином пољу комплетан ручак по коректној и приступачној цени.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.600 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ПЛАНИНАРСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Tometino Polje
Tometino Polje
Tometino Polje, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.