Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

СРЕТЕЊЕ 2018 – Орашац – Букуља – етно село „Бабина река“

15. фебруара 2018. 08:00 - 21:00

РСД1.000

СРЕТЕЊЕ 2018 – ОРАШАЦ – БУКУЉА – ЕТНО СЕЛО БАБИНА РЕКА“

ОРАШАЦ – МАРИЋЕВИЋА ЈАРУГА – АРАНЂЕЛОВАЦ – ВРХ БУКУЉЕ – ЕТНО СЕЛО БАБИНА РЕКА“

15. Фебруар 2018 – Четвртак (од 8 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна) и полазимо тачно у 8 сати.

Молим вас, дођите 15-ак минута раније како бисмо кренули на време.

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до искључења Мали Пожаревац. Затим обилазницом око Младеновца и даље путем према Аранђеловцу до Орашца.

У селу Орашац обилазимо Спомен школу, Музеј Први Српски устанак (улаз је бесплатан) и цркву Вазнесења Господњег.

  

 

У Марићевића јарузи присуствујемо државној свечаности на ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ установљеној поводом подизања Првог српског устанка 1804 године.  

Свечани део културно – уметничког програма у Марићевића јарузи обухвата сценско играни приказ подизања устанка и проглашење Карађорђа за врховног Вожда.

Организатори ће одржати историјски час и говор у име  свечаности, традиционално послужити врућу ракију, чај и кувано вино на платоу код школе. Испред месне заједнице годинама уназад пеку вола на ражњу и деле по комад изврсно печеног меса у сомуну свим заинтересованим 🙂 

По завршетку уметничког програма, се окупљамо код споменика Вожду Карађорђу испред школе и са многобројним планинарима крећемо у поход ка Аранђеловцу и планини Букуља.

Наша стаза иде сеоским колским путем (око 4,5 км) у правцу Аранђеловца. Затим кроз парк Буковичке бање у коме се налазе мермерне скулптуре и извор Аква виве.

У подножју Букуље а изнад парка, код Спиртине спомен плоче почиње успон планинарском стазом кроз шуму у облику серпентине. Стазом серпентина“ до Ловачког Дома подно врха Букуље имамо целих 2 км.

Попећемо се на шестоспратни бетонски видиковац са кога се види цела Шумадија, односно пружа изузетно леп поглед на град Аранђеловац и околину, затим Венчац, Космај, Авалу, Цер, Фрушку гору и друге планине 🙂

Недалеко од видиковца се налази Дом наших пријатеља планинара ПД Букуља из Аранђеловца.

 

Након паузе код Дома или у оближњем кафеу, спуштамо се истом стазом до нашег буса, који нас чека на паркингу код Старог здања на ободу парка Буковичке бање.

Уколико желите, можете уточити природну минералну воду на изворишту Талпара у парку, за симболичну надокнаду, у вашу амбалажу.

Затим посећујемо етно село Бабина река у селу Трбушница, прављено са максималном посвећеношћу и љубављу оснивача, где правимо паузу за обилазак комплекса и уживање у прелепом амбијенту зими, у коме можемо и вечерати по жељи, како смо практиковали са задовољством ранијих година 🙂

Ова акција је осмишљена као рекреативна (трекинг) акција намењена свим старосним групацијама љубитеља природе, дружења и планинарења.

Укупна дужина стазе на данашњој акцији износи 11 км са успоном од око 250 м.

Активно ћемо провести, боравити у природи између 4 и 5 сати.

Из „Бабине реке“ након вечере по жељи полазимо за Београд у 19 и 30 часова. Путујемо преко Лазаревца и ибарском магистралом до Београда. На паркинг испред центра Сава“ стижемо до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака.

Понети чеону или батеријску лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 1.000 динара за 40 и више уплата (основна цена)

(уплата на редовним састанцима Клуба или на текући рачун)

доплата у износу од 200 динара за сваки мањи број уплата учесника акције и плаћа се најкасније на дан реализације акције у нашем превозу

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Детаљи

Датум:
15. фебруара 2018.
Време:
08:00 - 21:00
Цена:
РСД1.000
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, ,

Организатор

Борис Братић – Боки
Telefon:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
E-pošta:
instruktorboris@gmail.com
Web sajt
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Orašac
Aranđelovac, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *