Loading Догађаји

« All Догађаји

  • This догађај has passed.

СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

25. новембра 2017. 07:00 - 20:00

РСД900

СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Традиционална акција ПСД Ћира Лајковац

Ходајмо историјским стазама и богазама наших предака!

Лајковац – Археолошко налазиште Анине – спомен костурница и манастир Ћелије – брдо Човка – споменик Димитрију Туцовићу на Врапче брду – Лајковац

25. Новембар 2017. – СУБОТА (од 7 до 20 часова)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како бисмо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија а затим у правцу Ваљева до Лајковца. У хотелу у центру Лајковца са уживањем пијемо јутарњу кафу а недалеко су продавница и две проверено добре пекаре 🙂

Тачно у 9 сати полазимо на стазу са платоа железничке станице у Лајковцу. Крећемо се старим Ћириним мостом, поред фарме Нојева до археолошког налазишта Анине. Затим благим успоном на брдо Човка (272 мнв) на коме се водила жестока битка у првом светском рату, где су 2014. године, планинари подигли споменик јунацима Колубарске битке.

Спустом стижемо до спомен костурнице и манастира Ћелије. На платоу испред манастира ће се обратити присутним планинарима директор ТО Лајковац Милутин Ранковић и испричати историјат овог краја и детаље о учешћу наших предака у Првом светском рату (ВЕЛИКИ РАТ).

Глумица Биљана Ђуровић, обучена у униформу српске болничарке ће дочарати страшни рат и страдање народа. Пријатељи друштва еколози ће скувати чај и врућу ракију поделити свим присутним учесницима ове лепе акције.

Даље нас стаза води на споменик Димитрију Туцовићу на Врапче брду а потом до Лајковца и истоименог хотела где је и завршетак акције.

Уз живу музику у хотелу ће се служити ручак за оне који га буду желели по цени од 200 динара (пасуљ са кобасицом, салата и хлеб).

Приликом пријаве за акцију саопштавате водичу да ли сте за ручак, како би благовемено најавио домаћинима акције бројно стање и требовао бонове.

Након заједничког – свечаног ручка у топлом и пријатном амбијенту хотела у Лајковцу и доделе Захвалница клубовима који су узели учешће у овој изузетно лепој традиционалној акцији наших пријатеља из Лајковца полазимо за Београд.

За Београд полазимо најкасније у 18 часова и 30 минута (вероватно и раније), како би стигли на велики паркинг испред центра Сава до 20 часова.

Дужина ове изузетно лепе брдско – планинске стазе износи око 16,5 км са око 400м кумулативног успона. Прелази се за око пет и по сати хода са мањим успутним паузама за фото и друга уживања.

Стаза није технички а ни кондиционо захтевна, спада у рекреативне и погодује свим узрастима планинара. Иде највећим делом шумом (широким шумско – колским путевима) и преко ливада кроз ониже растиње.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи у Лајковцу. По завршетку планинарско – пешачког дела акције, имамо ручак по суфинансираној цени у хотелу.

ПРИЈАВЕ за акцију, уплата аконтације, учлањење и информације на нашим редовним Клупским састанцима четвртком од 19 до 21 час у Старом Меркатору на Новом Београду PLANETA Coffee Shop

Цена акције: 900 динара за 40 и више уплата учесника акције

(уплата на редовним састанцима Клуба)

 доплата у износу од 200 динара за сваки мањи број уплата учесника акције и плаћа се на дан реализације акције у нашем превозу

Учините добро дело, анимирајте (покрените) своје рођаке и пријатеље да планинаре и да здравије живе 🙂

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  МТС мрежа

       063/11-357-99  Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Наши стари, Ваши и наши дедови и прадедови, тражили су само једно од нас – НЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ, стога Вас позивамо да заједно испоштујемо жељу наших предака.

Detalji

Datum:
25. новембра 2017.
Time:
07:00 - 20:00
Цена:
РСД900
Догађај Category:

Организатор

Борис Братић – Боки
Телефон:
064/99-248-11 i 063/11-357-99
Е-пошта:
instruktorboris@gmail.com
Веб сајт:
www.planinariavanturisti.org.rs

Место

Ćelije
Lajkovac, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *