Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Стазама Колубарске битке 🙂

27. новембра 2021. 07:30 - 19:00

РСД1.300

СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Републичка акција ПСС – организатор ПСД Ћира Лајковац

Ходајмо историјским стазама и богазама наших предака!

27. Новембар 2021. – СУБОТА (од 7 и 30 до 19 часова)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 и 30

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом (можете ући уз пут, ако вам одговара) до села Ћелије.

Тачно у 9 сати домаћини акције ПСД Ћира Лајковац отварају акцију.

Петнаестак минута касније, највише тридесет, полазимо на стазу.

Пешачка тура на стази (од 9 и 30 до 15 часова): Од игралишта у селу Ћелије (125 мнв) – Археолошко налазиште Анине“ – брдо Човка (272 мнв) на коме се водила жестока битка у првом светском рату, где су 2014. године, планинари подигли споменик јунацима Колубарске битке – спомен костурница и манастир Ћелије (139 мнв) – споменик Димитрију Туцовићу на Врапче брду – „Марковића пут“ – извор „Врелине“ – игралиште у селу Ћелије.

Дужина ове изузетно лепе брдске стазе износи 13 км и спада у категорију „лаких стаза“ 🙂

Ова акција је намењена свим старосним групацијама планинара и љубитеља природе.

Између 15 и 16 часова – повратак на тачку поласка (стаза је кружна). Домаћини су за нас обезбедили – организовали заједнички ручак под шатором за оне који буду желели 🙂 Цена ручка је 300 динара (пасуљ са месом, хлеб и салата) Прибор за ручавање је обезбеђен. Током ручка, као и ранијих година, биће додела захвалница, беџева и пригодан програм.

Вода на стази: код Манастира. У манастиру ће учесници акције бити послужени чајем и пригодном беседом информисани о историји краја и учешћу наших предака у ПРВОМ (Великом) светском рату.

Након заједничког ручка под шатором и доделе Захвалница друштвима и клубовима који су узели учешће у овој изузетно лепој Републичкој акцији наших пријатеља из Лајковца полазимо за Београд.

За Београд полазимо најкасније у 18 часова (вероватно и раније), како би стигли на велики паркинг испред центра Сава до 19 часова 🙂

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле или обућа за трекинг са вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, кабаница, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. По завршетку планинарско – пешачког дела акције, имамо ручак. Приликом пријаве за акцију саопштавате водичу да ли сте за ручак, како би благовемено најавио домаћинима акције бројно стање и требовао бонове. Цене пића су приступачне (пиће не улази у цену ручка).

ОРГАНИЗАТОР ОБЕЗБЕЂУЈЕ: Редарску службу на стази, печат акције и пролазних тачака, беџ сваком учеснику, присуство особља Дома здравља „Лајковац“ и ГСС службу.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.300 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Учините добро дело, анимирајте (покрените) своје рођаке и пријатеље да планинаре и да здравије живе 🙂                                                         

Наши стари, Ваши и наши дедови и прадедови, тражили су само једно од насНЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ, стога Вас позивамо да заједно испоштујемо жељу наших предака.

КОЛУБАРА ТЕЧЕ И ПАМТИ!

Venue

Ćelije
Lajkovac, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.