Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Велики Субјел – Росића језеро – водопад Скакавци 🙂

6. марта 2021. 07:00 - 21:00

РСД1.500

Велики Субјел – Росића језеро – водопад Скакавци 🙂

Скакавци – водопад Котлине – Етно село Гостољубљеврх Велики Субјел 924 м – Росића језеро – домаћинство Лазовићи

6. Март 2021. – субота (од 7 до 21 час)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија, где скрећемо ка Ваљеву. На путу ка Косјерићу у Подбуковима у кафани „Јелен“ правимо паузу за јутарњу кафу 🙂 Уживање је возити се деоницом пута преко Каоне и Ражане због прелепих пејсажа 🙂 На изласку из Ражане, скрећемо за Скакавце и двадесетак минута касније стижемо надомак изузетно лепог водопада у чијој близини се сваке године одржавају чувени „Чобански дани“.

Водопад Котлине на речици у Скакавцима, село је добило име по водопадима који скакућу„, је један од најлепших у Златиборском округу. Уживамо у лепоти призора и сликамо се крај водопада, а потом полазимо на пешачку туру ка врху Велики Субјел 924 м.

  

 

Пролазимо поред етно села Гостољубље„. Уз пут ћемо видети аутентичне брвнаре и вајате а касније и домаћинство Милогошће“ у селу Мионица. Видици, широка стаза и доминантно купасти облик Великог Субјела испред нас, коме се приближавамо ствара јак утисак 🙂

Од последњих кућа у селу, стаза кружи око врха Велики Субјел. У завршном делу успона имамо један извор пијаће воде крај пута. На самом врху се налази репетитор и печат на стубу. Са врха се види Козомор, Кик и врхови суседног Маљена, Црни врх и Паљба као на длану 🙂 Ако нам пролазно време буде добро, пењемо и врх Мали Субјел 877м. Са врха се спуштамо гребеном до стазе којом смо дошли у подножју Великог Субјела.

У повратку са Великог Субјела, пешачимо ка малом, лепом „Росића језеру“ вештачкој акумулацији на планинској речици а затим долазимо до куће Миша и Драгице Лазовић, наших добрих домаћина. Лазовићи за нас припремају врхунски ручак.

Дужина ове изузетно лепе планинске стазе износи око 12,5 км. Прелази се за око четири и по сата хода са малим успутним паузама за фото и друга уживања. Није много захтевна, средње је тежине, спада у рекреативне и погодује свим узрастима планинара. Одлична је за стицање кондиције и увод у нове пролећне Авантуре 🙂 За Београд полазимо након ручка, а најкасније у 19 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра „Сава“ до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака. Понети батеријску лампу а пожељно је и штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. Можемо застати крај пекаре у Лајковцу а јутарњу кафу пијемо у Подбуковима. По завршетку планинско – пешачког дела акције, имамо код наших домаћина у Скакавцима комплетан ручак по коректној цени а можете купити и њихове домаће производе за понети.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.500 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Venue

Skakavci
Kosjerić, Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.