Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Три врха Повлена 🙂

15. јануара 07:00 - 21:00

РСД 1.600

Три врха Повлена – зимска чаролија 🙂

Традиционална акција Клуба планинара „АВАНТУРИСТА“

15. Јануар 2022. – субота (од 7 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна – улаз А) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија, где скрећемо ка Лајковцу. На уласку у Ваљево правимо полусатну паузу код пекаре „НАНА“ у месту Попучке за доручак, односно јутарњу кафу и тоалет у оближњој кафаници 🙂

Пут настављамо кроз живописне пределе преко Јабланице и Сушице (брана Стубо – Ровни) и Поћуте до Дебелог Брда, места на магистрали у подножју Повлена, где излазимо из возила и недалеко од споменика Живану Ђурђевићу полазимо на нашу стазу 🙂 Умереним ходом по снежно белој стази за око 30 -ак минута стижемо до планинарског ДОМ -а на Повлену.

Очекујем да нас Ваљевски планинари из ПК Повлен дочекају са кафом и чајем у свом топлом планинском дому, као и свих претходних година 🙂

 

Од ДОМ-а полазимо на стазу која обухвата Три врха Повлена. Стаза је кружна са почетком и завршетком код Дома 🙂

Дом се налази у подножју Великог Повлена. Најпре релативно стрмом стазом кроз шуму за 20 –ак минута излазимо на врх Велики Повлен 1.271 м. Гребеном кроз четинарску шуму настављамо ка Средњем Повлену 1.301 м.

Пред врхом се налази једна изузетно лепа ливада, која би могла послужити као природни амфитеатар за велике концерте по лепом времену 🙂 Успон на Средњи Повлен је пријатна шетња, док је силазак његовом југоисточном падином стрмији и потребан је додатни опрез.

На путу ка највишем врху Повлена – Мали Повлен 1.347 м, пролазимо поред лепих и ретких викендица. Завршна деоница успона кроз шуму је стрмија, али није много дуга 🙂

На брду пре Малог Повлена се налази новија изузетно лепа и осликана црквица, грађена од сиге а недалеко од ње и ремек дело – резбарија у дрвету – „Лик Свеца„. Кружном стазом се враћамо у топли Дом на „заслужени“ ручак и дружење 🙂

Ручак у ДОМ-у можемо имати искључиво уз претходни договор о врсти хране и цени. За сваки случај, сигурна варијанта је ресторан Платани у Ваљеву у повратку 🙂

Повлен је јединствен и познат по чињеници да је на њему Мали врх већи од Великог за читавих 76 метара. Придружите нам се на овој изузетној зимској авантури на Повлену 🙂

Укупна дужина стазе је 14,3 км а може се и скратити по потреби. Кумулативни успон стазе износи око 650 м. Добро је маркирана и иде на почетку колским путем, затим преко Повленских пашњака са лепим пејзажима, а местимично и шумом.

Идеална је зими и добра за стицање кондиције. Прелази се за око пет сати умереним ходом са све паузама 🙂

За Београд полазимо након ручка у Дому на Повлену, или у ресторану Платани, најкасније у 19 часова, како би стигли на велики паркинг испред центра Сава око 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака. Понети батеријску, најбоље чеону лампу. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.600 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану и индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЗИМСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Tri vrha Povlena
Debelo brdo, Planinarski dom PK Povlen
Povlen, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.