Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Васкршњи сусрети планинара Србије 🙂

3. маја 2021. 07:00 - 21:00

РСД1.500

Васкршњи сусрети планинара Србије 🙂

Дивчибаре – Подбукови 🙂

3. Мај 2021. – понедељак (од 7 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија, где скрећемо ка Ваљеву. У центру Лајковца или центру Мионице, правимо полусатну паузу за доручак по жељи у некој од пекара, јутарњу кафу у одличном кафићу, кафани или само шетњу лепо уређеним варошким тргом 🙂

Пут настављамо кроз Дивце и Мионицу, у правцу планине Маљен и Дивчибарског платоа. Стижемо на Дивчибаре испред ДОМ-а пријатељског нам друштва ПСД „МАГЛЕШ“ из Ваљева и учествујемо на њиховој традиционалној акцији „Васкршњи сусрети планинара Србије 2021“ по плану акције из позивног писма.

Акција се организује на планини Маљен, са стартом код планинарског ДОМ-а на Дивчибарама, уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера.

Од 8 часова планирано је послужење учесника са топлим чајем или кафом. Долазак учесника акције и пријава у планинарском дому ПСД „Маглеш“ Ваљево је на Дивчибарама до 9 и 30 часова. У 10 сати биће поздравна реч председника Друштва и обавештавање свих учесника о поласку на припремљене стазе.

Припремљене су две кружне стазе за пешачење. За све учеснике који хоће мање да пешаче, припремљена је Стаза 1, која је краћа и лакша, док је Стаза 2 захтевнија и препоручује се планинарима са добром кондицијом. После тога следи старт акције.

Стаза 1: Кружна стаза, дужине 7 км, уз 2-3 паузе за одмор. Висинска разлика 350 м.

Дом (980 мнв) – Крчмарска река (850 мнв) – Велико брдо (1036 мнв) – Дом (980 мнв).

Стаза 2: Кружна стаза, дужине 12 км уз 3 паузе за одмор. Висинска разлика 500 м.

Дом (980 мнв) –Вуковића ливаде (966 мнв) – Лазова коса (940 мнв) – Црна Река (780 мнв) – Љути крш (850 мнв) – Стражара (1060 мнв) – Дом (980 мнв)

Зависно од броја и расположења учесника постоји могућност увођења и Стазе 3.

Стаза 3: Кружна стаза, дужине око 8 км уз 2-3 паузе. Стаза није захтевна.

Дом (980 мнв) – Краљев сто (1104 мнв) – Подножје велике ски стазе – Дом (980 мнв).

Обавеза вођа сваког друштва које учествује на акцији је да брину о понашању и безбедности својих учесника за време трајања акције. Моле се учесници да се на акцији придржавају упутстава водича ПСД „Маглеш“ и редара који ће бити видно обележени. Сви учесници на акцији учествују на своју одговорност.

Старт акције је у 10 сати, а повратак са стаза у дом ПСД „Маглеш“ на Дивчибарама је до 13 часова са Стазе број 1, а до 15 часова за планинаре са Стазе број 2. Подела захвалница биће уприличена од 13 часова. Када се објединимо код дома у повратку са стаза, а након поделе захвалница, полазимо за Подбукове.

Са Дивчибара се возимо, спуштамо преко Каоне до уласка у Подбукове, домаћинство Обрадовић, где смо радо виђени и добродошли гости 🙂 Ручамо домаћу храну направљену вредним рукама наше домаћице Миље.

Акцију завршавамо у пријатном амбијенту домаћинства Обрадовић, где за нас спрема врхунски ручак наша домаћица Миља о чијим специјалитетима испод сача се прича на далеко 🙂 Ручак обухвата: предјело (сир, кајмак), домаћа чорба, Миљин специјалитет испод сача (гриловано поврће, кромпир и две врсте меса (пилеће и свињско), сезонска салата, пројице и домаћи хлеб. Једете колико можете и све ово за 600 динара по особи 🙂 Постоји могућност договора са домаћицом уколико желите посан оброк (пастрмка + пасуљ пребранац) 🙂 Уплате за ручак ће бити у нашем превозу на дан акције, ради тачног броја оброка.

Након ручка, односно ране вечере и окрепљења код Миље крећемо пут Београда.

Очекивано време повратка на велики паркинг испред центра „Сава“ до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Понети батеријску лампу а пожељно је и штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. У Лајковцу или Мионици доручкујемо и пијемо јутарњу кафу, односно чај и кафу код ДОМ-а на Дивчибарама. По завршетку планинско – пешачког дела акције, имамо код наше домаћице Миље у Подбуковима комплетан ручак а можете купити и домаће производе за понети.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.500 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Venue

Divčibare
Maljen, Divčibare
Podbukovi, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.