Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Злакуса – Терзића авлија – Дрежничка Градина – Потпећка пећина 🙂

1. октобар 2022. 07:00 - 22:00

РСД2.500

Злакуса – Терзића авлија – Дрежничка Градина – Потпећка пећина 🙂

1. Октобар 2022. Субота (од 7 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – сада у реновирању) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо ка Обреновцу (могућни успутни уласци) и аутопутем Милош Велики (пауза на пумпи) до изласка Паковраће. Пролазимо Овчар бању и стижемо у село Злакуса код школе, одакле полази наша стаза.

ОПИС АКЦИЈЕ:

Место одржавања: Злакуса, Терзића авлија, Дрежничка Градина, Потпећка пећина.

Стаза полази од Основне школе у селу Злакуса. Пролазимо поред Терзића авлије, благим успоном до локалитета Вршељак а затим и до КТ-3 засеока Марковићи. Настављамо ка врху Градина благом узбрдицом а затим и стрмијим успоном до спомен обележја „Часни крст“ а затим и до врха на коме се налази споменик из НОБ-а. Стрмим каменитим спустом до КТ-4 а недуго затим равним делом до КТ-6 Бацетићи (вода). Након одмора настављамо у правцу Потпећке пећине, пењемо Караџину стену а затим у спусту, ободом Злакусе и поред Терзића авлије се враћамо до школе.

Мала стаза – дужина стазе: око 16,1 км. Успон: кумулативно 840 м, планирано време пешачења: пет и по сати. Тежина стазе: Средње захтевна, умерене тежине, за све узрасте планинара.

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред Сава центра око 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом минимум 1,5 литара (на стази немамо извор воде) и храном (воће, сендвич, слаткиши) за једнодневни излет, планинарске ципеле најбоље, односно чвршће спортске патике са Вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама, ветровка и пресвлака, заштита од сунца на планини. Пожељно је, али није услов, понети и штапове за планинарење, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ХРАНА: Из свог ранца. По завршетку планинарења, можемо свратити на ручак-вечеру у успутни ресторан.

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на временску прогнозу!

Износ Котизације: 2.500 динара

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, не обухвата исхрану, улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ПЛАНИНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције „Злакуса – Терзића авлија – Дрежничка Градина – Потпећка пећина“ дана 1. Октобар 2022. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Zlakusa, Terzića avlija
Drežnička Gradina
Potpećka pećina, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *