Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Брђани – Стражевица – Савинац 🙂

4. маја 07:00 - 22:00

РСД1.700

Брђани – Стражевица – Савинац 🙂

4. Мај 2021. – уторак (од 7 до 22 часа)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо ка Обреновцу и аутопутем Милош Велики до Прељине, а затим до села Брђани одакле полазимо на данашњу стазу. Стартујемо од продавнице у Брђанима 270м ка првом врху Илијак 515м. Одличан је поглед са врха, а затим се спуштамо у долину реке Дичине 290м, пролазимо подвожњаком испод аутопута Милош Велики и стижемо до мостића. Од мостића имамо успон на други врх Стражевица 525м. Врх је „го“, без растиња, одличан видиковац 360 степени. Враћамо се истом стазом до мостића, спуштамо до реке, па настављамо ка новом – трећем данашњем врху Крвавац 560м, одличан видиковац 🙂 Затим се са врха спуштамо изузетно лепом шумском стазом у долину, и крај реке стижемо у Савинац 345м, код манастира у центру села.

Тура је права пролећна, укупне дужине око 17 км са кумулативним успоном од око 800 м. Стаза је линијска и највећим делом иде ливадама, кроз шуму и колским путем. Стаза је средње захтевна, умерене тежине.

 Aктивно боравимо у природи око шест сати без дужих пауза. За сада немамо уговорен ручак по завршетку акције а можемо га имати у Такову. Очекивано време повратка на велики паркинг испред центра „Сава“ до 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Понети батеријску лампу а пожељно је и штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. Доручак могућ у пекари у селу Брђани. Ручак по завршетку стазе, могућ у ресторану „Запис“ у Такову.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.700 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Место

Brđani
Straževica, Savinac
Takovo, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *