Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

СРП Царска бара – Бело Блато – етно салаш Лујза – 10. јубиларна кобасицијада 🙂

4. фебруар 08:00 - 20:00

РСД2.000

Планинарску – трекинг (пешачку) акцију организује

Клуб Планинара „АВАНТУРИСТА“ из Београда

СРП Царска бара – Бело Блато – етно салаш Лујза – 10. јубиларна кобасицијада 🙂

4. Фебруар 2024. Недеља (од 8 до 20 часова)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – сада у реновирању) и полазимо тачно у 8 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо са паркинга Сава центра преко Пупиновог моста у Земуну у правцу Зрењанина и СРП Царска бара.

Правимо успутну паузу за јутарњу кафу у одабраном ресторану или на Салашу, па настављамо ка Царској бари, на лепу, рекреативну шетњу, предивним заштићеним пределом (Рамсарско подручје, једно од 10 савршених места, под заштитом УНЕСКО-а).

Ово је лагана зимска пешачка тура, која почиње од пристаништа Стари Бегеј, недалеко од хотела Сибила у Лукином Селу, проходном шумском стазом, делом и уз обалу до дрвеног видиковца на обали Царске баре и истим путем назад (траса дуга 7,8 км).

Затим, делом пешачке стазе „Банатски ритови“ (насипом изнад Царске баре) трасом: Пристаниште – Царска бара – Бело Блато – Етно салаш „Лујза“ (дужина трасе 6,1 км). Пешачење није кондиционо захтевно, тако да је ово акција за све оне који су заинтересовани.

У центру Белог Блата се одржава 10. јубиларна Белоблатска кобасицијада, где ћемо моћи да уживамо у свежим деликатесним домаћим производима од меса, као и да купимо и понесемо кући. У плану је обилазак и евентуални ручак по жељи у етно салашу „Лујза“.

Укупна дужина стазе на данашњој акцији је 13,9 км уз могућност да се пређе само први део (за оне који се одлуче) а онда возилом у Бело Блато на кобасицијаду.

Стаза није физички захтевна, нема успона, пешачење је по равном терену и погодна је за све узрасте. Ходаћемо умерено са паузама и активно ћемо провести око пет сати у природи.

За Београд полазимо најкасније у 18 часова, вероватно и раније у договору са учесницима ове акције, како би стигли на велики паркинг испред центра „Сава“ најкасније до 20 часова.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, или патике са вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице обавезно), имајте у виду хладније зимско време, ветар током пешачења на насипу и пресвлака. Можете понети и штапове за ходање уколико желите.

ХРАНА: Из свог ранца. Ручак можемо имати у етно салашу Лујза, односно на манифестацији 10. јубиларна Белоблатска кобасицијада.

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на временску прогнозу!

Износ Котизације: 2.000 динара

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, не обухвата исхрану, евентуалне улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ВРХУНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Традиционална акција Клуба планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције СРП Царска бара – Бело Блато – етно салаш Лујза – 10. јубиларна кобасицијада“ дана 4. Фебруар 2024. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Carska bara
Belo Blato
Lukino Selo, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *