Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Фрушка гора 🙂

7. фебруара 08:00 - 21:00

РСД1.300

Фрушка гора 🙂

Гребен Фрушке горе – Иришки венац – Рајковац – манастир Старо Хопово – манастир Ново Хопово – Жарковац

7. Фебруар 2021. недеља (од 8 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна) и полазимо тачно у 8 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Полазимо од Сава центра аутопутем, у Старој Пазови правимо паузу за јутарњу кафу и доручак по жељи и избору у локалној пекари односно кафићу 🙂

Настављамо путем преко Руме и Ирига до Иришког венца одакле полази наша данашња планинарска стаза.

Опис стазе: На двадесетак минута хода од споменика на Иришком венцу, колским путем кроз шуму излазимо на гребен Рајковац. Делимично равним путем, кроз лепу храстову шуму излазимо на диван видик на равни Срем. Као на длану види се Ириг а у даљини Рума и Борковачко језеро. Када је видљивост кристално чиста, види се планина Цер у даљини.

Низ брдо стижемо и до првих викендица а затим потока и извора термоминералне воде. Прелазимо поток и долазимо до извора хладне питке воде. Десетак минута касније стижемо до манастира Старо Хопово (по предању 16-ти век, ктитор Деспот Ђорђе Бранковић).

Након одмора, стазом кроз усеке у лесној заравни и кроз борову шуму долазимо до ливаде. По преласку ливаде а затим и моста над потоком стижемо до манастира Ново Хопово (по предању 16-ти век, ктитор Деспот Ђорђе Бранковић).

Након одмора, благом узбрдицом настављамо гребеном Жарковац до објекта старог хотела Венац а затим и до планинског превоја Иришки венац.

Планирана дужина стазе је око 11 км са умереном висинском разликом, намењена свим старосним добима планинара. Идеална за почетнике и добра за стицање кондиције. Ако нам пролазно време буде добро, могућ је и додатни садржај на Фрушкој гори а пре одласка у одабрани ресторан на ручак 🙂

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред Сава центра најкасније до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака. Понети батеријску, најбоље чеону лампу. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.300 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ПЛАНИНАРСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Место

Fruška gora
Fruška gora Srbija + Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *