Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Јелица – Стјеник – Црна стена – Јежевица 🙂

18. априла 07:00 - 22:00

РСД1.750

Јелица – Стјеник – Црна стена – Јежевица 🙂

18. Април 2021. – недеља (од 7 до 22 часа)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Планина Јелица представља природну границу између Драгачева и Чачанске котлине. Припада динарском систему планина и пружа се у правцу северозапад југоисток у дужини од 30 km. Највиши врх је Црна стена 929м, затим по висини следе: Небош 894м, Ветриње 869м, Градине са познатим археолошким налазиштем 849м, Стјеник 825м и Рајачки вис 819м.

Путујемо ка Обреновцу и аутопутем Милош Велики до Прељине, а затим преко Чачка и Заблаћа до Јежевице одакле полазимо на стазу по планини Јелица. На пумпи „Леонардо“ у Чачку правимо полусатну паузу за доручак (пица, топли сендвичи, палачинке), јутарњу кафу и тоалет 🙂 Стаза полази колским путем из места Бањица а затим благим успоном кроз букову шуму до нама најближег врха Стјеник 825м. На том путу се налази пећина Светог Јована а у наставку и наш други данашњи врх Небош 894м. Затим идемо гребенском стазом ка највишем врху Јелице – Црна стена 929м. Са врха Црна стена се лагано спуштамо ка Јежевици.

Успон на врхове планине Јелице иде шумским стазама са изласцима на стеновите видиковце са којих пуца поглед на Драгачево, Чемерно, Троглав, Муртеницу, Чиготу, Јавор и Мучањ. Посебно је леп поглед са Црне стене на Стјеник. Пуно лепих позиција са одличним погледом на стази. Кружно затварамо стазу ходајући кроз бајковите букове шуме врховима и гребеном Јелице.

Тура је права пролећна, дужине око 16,5 км са кумулативним успоном од око 780 м. Стаза је кружна и највећим делом иде кроз шуму, ливадама и колским путем. Стаза је средње захтевна, умерене тежине.

 Aктивно боравимо у природи око шест сати без дужих пауза. За сада немамо уговорен ручак по завршетку акције. Очекивано време повратка на велики паркинг испред центра „Сава“ до 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Понети батеријску лампу а пожељно је и штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. Доручак по жељи и јутарња кафа на пумпи „Леонардо“ у Чачку. Ручак по завршетку стазе, могућ у ресторану на пумпи „Леонардо“.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.750 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Место

Planina Jelica
Ježevica, Banjica
Čačak, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *