Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Миџор – Белим стазама Старе планине 🙂

29. јануара 17:00 - 31. јануара 22:00

РСД7.000

Миџор – Белим стазама Старе планине 🙂

29 – 31. Јануар 2021. ~ петак – недеља

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред Центра „Сава (савска страна) и полазимо тачно у 17 часова у петак 29. Јануар 2021. године

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

Миџор је највиши врх Старе планине у Србији, такође и највиши врх уже Србије Налази се на граници Србије и Бугарске. Миџор се налази на Старој планини на висини од 2.169 метара. Недалеко од њега је и извор Трговишког Тимока и Лома. Геолошку основу Миџора чине пермски црвени пешчари.

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до Ниша уз успутне паузе по потреби а затим преко Сврљига и Калне до Мездреје, где се смештамо у дво, тро и вишекреветне собе. Ноћење и одмор пред сутрашњу авантуру 🙂 У Сврљигу у одличном ресторану имамо паузу за вечеру.

 Други дан, субота 30. Јануар

Устајемо у 7 сати. По жељи пијемо јутарњу кафу, чај и доручкујемо. Возилом полазимо ка Старој планини, тачније Бабином Зубу.

Долазимо до планинарског дома на Бабином Зубу, одакле почиње наша стаза.

Планинарски дом на Бабином Зубу 1.520м – Жаркова Чука 1.848м – Тупанар 1.956м – Миџор 2.169м Излазимо на највиши врх Србије – Миџор 🙂 

  

Лепота ове акције је у ходању кроз непрегледну снежну белину током благог успона ка Миџору и фантастичан поглед ако будемо имали сунчан дан 🙂

  

  

Стаза је укупне дужине око 17км и прелази се за 7 сати хода са успутним паузама.

Враћамо се у Мездреју на касни ручак, односно рану вечеру у локалној кафани – ресторану. Слободне активности и дружење пред одлазак на спавање.

 

Трећи дан, недеља 31. Јануар

Устајемо у 7 сати. По жељи пијемо јутарњу кафу, чај и доручкујемо. Возилом полазимо ка селу Равно Бучје из кога креће наша стаза. Подаци о стази: Село Равно Бучје – мини хидроцентрала – рибњак – војна караула Равно Бучје (Кална) – превој Свети Никола.

Дужина стазе око 8,5 км. Тежина стазе: лака, успон 485м.

Враћамо се у Мездреју на касни ручак, односно рану вечеру у локалној кафани – ресторану, пакујемо своје ствари у возило и полазимо за Београд.

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред Сава центра око 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време и пресвлака. Понети батеријску, најбоље чеону лампу. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама 🙂

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 7.000 динара

Котизација обухвата: превоз, два полупансиона (ноћење, доручак и вечера) и трошкове организације

 (уплата за акцију се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99 

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ВИСОКОГОРСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Место

Midžor
Babin Zub
Kalna, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *