Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Нарцису у походе – планина Столови 🙂

16. маја 06:00 - 22:00

РСД1.700

Нарцису у походе – планина Столови 🙂

– У сусрет нарцисима и дивљим коњима на Столовима –

Републичка акција ПСС – домаћин акције ПСД „Гвоздац“ Краљево

16. Мај 2021. – недеља (од 6 до 22 часа)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо ка Обреновцу и Аутопутем Милош Велики у правцу Краљева и села Брезна уз успутну паузу по потреби. На успон ка врху Столова (Усовица 1.375м) полазимо од планинарског дома „Зорица Гиздавић“ у Брезни (680м) трасом – Дебело брдо – Орловац – Равни сто – Ниловска превоја – Усовица.

Уживаћемо у лепим видицима на околне планине а ако будемо имали добру видљивост можемо досегнути погледом и до врхова у Црној Гори. Лепоту ове акције ће сигурно употпунити цветне ливаде пуне нарциса и сусрет са дивљим коњима на Столовима, који се слободно крећу и бораве на планини током читаве године 🙂 Претходних година смо их хранили из руке шаргарепом, јабукама и коцкицама шећера 🙂 Лепо би било да и ове године исто поновимо, зато вас молим (ко жели и може) да понесе наведену храну 🙂

Дужина стазе од ДОМ-а до врха Усовица износи 11 км са око 700м кумулативног успона у једном смеру. Добро је маркирана и није много захтевна. Спада у средње тешке, прилагођена је свим категоријама планинара и љубитеља природе.

Уколико желите краћу стазу, имате више места, КТ, позиција где можете сачекати повратак групе са врха. Најлепше одмориште „ГУСЛЕ“ кота „РАВНИ СТОЛ“ 1.000мнв, где најчешће долазе дивљи коњи, је згодно место за уживање у погледу, сусрет и храњење коња, сликање међу нарцисима 🙂

Повратак истом стазом до ДОМ-а у коме нас чекају љубазни домаћини – Краљевачки планинари. Домаћини за нас обезбеђују Учесничку књижицу, печате акције и успутних врхова, захвалнице гостујућим клубовима и друштвима.

У повратку ка Београду ручамо у одабраном ресторану по претходној најави.

Очекивано време повратка на велики паркинг испред центра „Сава“ до 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде, у ДОМ-у се може уточити) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле (могу патике са Вибрам ђоном). Одећа прилагођена временским приликама и пресвлака. Није неопходно а пожељно је имати штапове за планинарење.

ХРАНА: Из свог ранца. Доручак је могућ у пекари у Мрчајевцима на првој паузи. Ручак је могућ по завршетку стазе и договору у ресторану код Краљева.

Важна напомена: У складу са препоруком и епидемиолошком ситуацијом, маске на лицу су обавезне током путовања у нашем превозном средству.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.700 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, додатно осигурање, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Место

planina Stolovi kod Kraljeva
Kamenica
Brezna, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *