Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Подбукови – Кањон Црне реке 🙂

7. август 2021. 06:00 - 22:00

РСД1.500

Подбукови – Кањон Црне реке 🙂

Кањон Црне реке – Подбукови (домаћинство Миље Обрадовић)

 7. Август 2021.СУБОТА (од 6 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом до Ћелија, где скрећемо ка Лајковцу. На уласку у Ваљево правимо полусатну паузу за доручак по жељи и јутарњу кафу у одличној пекари „НАНА“ у месту Попучке 🙂

Настављамо пут, још око 40 минута и стижемо у Подбукове у домаћинство Миље Обрадовић. Миљина кућа је најближа улазу у кањон Црне реке и полазно место наше акције. Акција проласка и повратка кањоном Црне реке од Миљине куће је намењена свим генерацијама планинара од почетника до оних са добром менталном и физичком кондицијом (кањон је за рекреативце, није екстреман!). Стаза је линијска што значи да се њоме и враћамо назад.

Пролазимо најлепши део кањона, од мостића код ушћа Црне у Буковску реку до великог водопада. Идемо коритом кањона, обазриво „са камена на камен“ и на моменте, по потреби стазом „мало изнад реке“. Ходамо полако, пажљиво по камењу крупном и ситном, које може бити при вишем водостају клизаво. Сваки метар, свака окука коју пролазимо и базенчић на који наилазимо је нова авантура 🙂 Кањонска стаза којом пролазимо је дугачка 7,6 км у једном смеру. Идете колико желите (целу стазу или само део), купате се, уживате или само пролазите.  

Приликом свог првог проласка кањона Црне реке сам избројао чак 11 удубљења у стени – Три већа и осам малих базенчића у којима се можемо окупати и у њима уживати 🙂 Треба рачунати на квашење и пролазак кроз плитку воду. Они који никако не желе да се смоче или купају, већ само да прођу кањон, могу на деловима кањона где су базенчићи да се издигну у стрму литицу стазицом и напредују ка водопаду, односно ка кући Миље Обрадовић у Подбуковима.

  

  

Наглашавам да сте дошли да уживате, у кањону, пратите, ослушкујте себе, не претерујте, не будите нереални. Ако сте вешти, спремни, способни проћи ће те са својим водичем 7,6 + 7,6 км од Миљине куће до водопада и назад, ако пак нисте спремни, утренирани идете колико желите и истом стазом враћате код Миље. У кањон улазимо око 9 и 30 а очекивано време изласка за оне који иду до водопада и назад је око 18 часова.

  

  

Важно је да пратите и слушате свог водича (сарађујете) и сви ћете бити 100% задовољни, гарантујем 🙂

  

Иако смо цео дан око воде, у води, једина два места где можемо уточити воду за пиће је чесма у Миљином дворишту, односно извор код велике ливаде за камповање на мање од 1 км од куће.

  

Акцију завршавамо у пријатном амбијенту домаћинства Обрадовић, где за нас спрема врхунски ручак наша домаћица Миља о чијим специјалитетима испод сача се прича на далеко 🙂 Ручак обухвата: предјело (сир, кајмак), домаћа чорба, Миљин специјалитет испод сача (гриловано поврће, кромпир и две врсте меса (пилеће и свињско), сезонска салата, пројице и домаћи хлеб. Једете колико можете и све ово за 600 динара по особи 🙂 Постоји могућност договора са домаћицом уколико желите посан оброк. Уплате за ручак ће бити у нашем превозу на дан акције, ради тачног броја оброка. Молим за солидарност при доласку код Обрадовића, односно да сачекамо једни друге по изласку из кањона и заједно уживамо у изврсном ручку кога топлог пред нас износи домаћица Миља 🙂

Након ручка, односно ране вечере и окрепљења код Миље крећемо пут Београда.

Ако све иде по плану, и за Београд пођемо у 20 часова, стижемо на велики паркинг испред центра „Сава“ до 22 часа.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ КАЊОНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Ова акција је изузетно лепа, али није лака. Пролазак кањоном Црне реке „није само шетња кроз кањон“, већ захтева добру физичку кондицију и менталну спремност. Припремите себе пре уласка у кањон, како би уживали у сваком тренутку акције 🙂

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (препорука 2 литре, јер нема извора пијаће воде у кањону) и храном за једнодневни излет. Планинарске ципеле (гојзерице) обавезно или трекинг патике са вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама (капа или шешир за главу) и пресвлака. Користити крему са УВ фактором као заштиту за откривене делове тела од августовског јарког сунца. Препоручује се кретање кањоном у кратком шорцу, најбоље бициклистичке панталонице до изнад колена или купаћем костиму, никако у панталонама. Ко жели да уђе у воду и окупа се, понети мали пешкир и одећу за купање.

ХРАНА: Из свог ранца. Ујутро имамо доручак и кафу у одличној пекари „НАНА“ а увече „Домаћински ручак-вечера“ као и врхунске домаће производе код Миље Обрадовић.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације путем телефона а уплата износа котизације и учлањење електронским путем, односно на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.500 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, индивидуалне трошкове

(уплата за акцију и чланарина се врши на текући рачун или на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ АВАНТУРЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Venue

Domaćinstvo Mila Obradovića
Podbukovi
Divčibare, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *