Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље 🙂

13. новембар 2022. 06:30 - 22:00

РСД2.000

THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље 🙂

Тометино поље – Љутице – ушће Беле у Црну Каменицу – Голо брдо – брдо Клик – ушће Козлице у Каменицу – домаћинство Милинковић – врх Влашић – Љутице 🙂

Традиционална акција Клуба планинара АВАНТУРИСТА“ – Бисер јесењих Акција клуба 🙂 

13. Новембар 2022. – Недеља (од 6 и 30 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – сада у реновирању) и полазимо тачно у 6 и 30 часова.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом (можете ући успут, нагласите приликом пријаве) до Ћелија, где скрећемо ка Лајковцу.

У центру Мионице правимо полусатну паузу за доручак по жељи у одличној пекари, јутарњу кафу у локалној кафани, куповину у продавници, или само шетњу лепо уређеним варошким тргом.

 

Настављамо пут према Дивчибарама, затим у правцу Пожеге до Тометиног поља. Наша пешачка стаза полази недалеко од школе у Љутицама.

Пратимо низводно реку Црну Каменицу до ушћа Беле Каменице у њу код воденице Марковића 🙂

Колским путем и преко ливада, благим успоном излазимо на врх Голо брдо 709м, са кога се као на длану виде: Маљен, Козомор и Субјел.

Лагано са врха, преко заталасаних ливада се спуштамо на видиковац „Клик“ са кога се као из птичије перспективе виде меандри Каменице и ранч Орлово гнездо са малим језерцем изнад кога се издиже врх Влашић 716м 🙂

Целокупан амбијент потсећа на валовите пределе Америчког дивљег запада 🙂

Гребенски спустом улазимо у малу листопадну шуму недалеко од ушћа реке Козлице у Каменицу.

На брдашцу изнад ушћа, у дворишту породичног имања, нас чека топла добродошлица наших домаћина 🙂

Са имања Милинковића, прелазимо Козлицу и краћим успоном излазимо на почетак гребена који нас води до фантастичног видиковца а затим и врха Влашић.

Имаћемо довољно времена да фотографишемо и уживамо у лепоти предела око нас а потом се са врха Влашић спуштамо до куће наших домаћина на унапред договорени ручак, Зорин специјалитет 🙂

Затим нас чека повратак, изузетно лепом планинском стазом до нашег буса 🙂

Од куће Милинковића, преко ливаде, изнад Козлице и гребеном изнад ранча Орлово гнездо до пространих пашњака, поред кућа кроз насеље и преко моста на Белој Каменици до школе у Љутицама и нашег буса.

Полазимо за Београд 🙂

Ако све буде по плану, на велики паркинг испред центра Сава стижемо око 22 часа.

Дужина ове изузетно лепе брдско – планинске стазе износи око 15,4 км са релативно благим успонима – збирно око 580м и спустом.

Прелази се за око пет сати умереног хода са успутним паузама за фото и друга уживања 🙂

Већини планинара стаза није тешка, спада у кондиционо – рекреативне, одлична је за стицање кондиције и погодује свим старосним групацијама.

Важно је нагласити да се у завршном делу стазе враћамо у сумрак и по мраку до буса, што је ранијих пута, ранијих година било дивно искуство, нарочито ако је звездано небо, права чаролија 🙂

Стога обавезно понесите батеријску, најбоље чеону лампу.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле или обућа за трекинг са вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. Обавезно понети батеријску, најбоље чеону лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи у Мионици. Током планинско – пешачког дела акције, имамо код наших домаћина Зоре и Станка у Тометином пољу срдачну добродошлицу и комплетан ручак по коректној цени.

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на временску прогнозу!

Износ Котизације: 2.000 динара

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, не обухвата исхрану, улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ПЛАНИНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције „THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље“ дана 13. Новембар 2022. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Tometino Polje
Tometino Polje
Tometino Polje, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *