Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље 🙂

2. јун 09:00 - 22:00

РСД2.500

THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље 🙂

Тометино поље – Љутице – ушће Беле у Црну Каменицу – Голо брдо – брдо Клик – ушће Козлице у Каменицу – домаћинство Милинковић – врх Влашић – Љутице 🙂

Традиционална акција Клуба планинара АВАНТУРИСТА“ – Бисер пролећно – јесењих Акција клуба! 

2. Јун 2024. – Недеља (полазимо у 9 сати а враћамо се око 22 часа)

Ова је ванредна акција клуба, почиње у 9 сати због изборног дана у Београду! Сви који желе да искористе своје бирачко право и гласају, могу то учинити у интервалу од 7 до 9 часова пре подне и стићи код Сава центра на почетак акције 🙂 ИСКОРИСТИТЕ НА НАЈЛЕПШИ НАЧИН ВАШ СЛОБОДАН ДАН!

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – Сада у реновирању) и полазимо тачно у 9 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо Ибарском магистралом (можете ући успут, нагласите приликом пријаве) до Ћелија, где скрећемо ка Лајковцу.

У центру Мионице правимо полусатну или краћу паузу у зависноси од бројчаног стања групе, за доручак по жељи у одличној пекари, јутарњу кафу у локалној кафани, куповину у продавници, или само шетњу лепо уређеним варошким тргом.

Опростите, приказане клупске слике су из зимског периода! Нисмо стигли да ажурирамо летње фотографије због кратког рока од објаве до реализације акције!

 

Настављамо пут према Дивчибарама, затим у правцу Пожеге до Тометиног поља. Наша пешачка стаза полази недалеко од школе у Љутицама.

Пратимо низводно реку Црну Каменицу до ушћа Беле Каменице у њу код воденице Марковића 🙂

Колским путем и преко ливада, благим успоном излазимо на врх Голо брдо 709м, са кога се као на длану виде: Маљен, Козомор и Субјел.

Лагано са врха, преко заталасаних ливада се спуштамо на видиковац „Клик“ са кога се као из птичије перспективе виде меандри Каменице и ранч Орлово гнездо са малим језерцем изнад кога се издиже врх Влашић 716м 🙂

Целокупан амбијент потсећа на валовите пределе Америчког дивљег запада 🙂

Гребенски спустом улазимо у малу листопадну шуму недалеко од ушћа реке Козлице у Каменицу.

На брдашцу изнад ушћа, у дворишту породичног имања, нас чека топла добродошлица наших домаћина 🙂

Са имања Милинковића, прелазимо Козлицу и краћим успоном излазимо на почетак гребена који нас води до фантастичног видиковца а затим и врха Влашић.

Имаћемо довољно времена да фотографишемо и уживамо у лепоти предела око нас а потом се са врха Влашић спуштамо до куће наших домаћина на унапред договорени ручак, Зорин специјалитет (уколико договоримо).

Затим нас чека повратак, изузетно лепом планинском стазом до нашег буса или комбија.

Од куће Милинковића, преко ливаде, изнад Козлице и гребеном изнад ранча Орлово гнездо до пространих пашњака, поред кућа кроз насеље и преко моста на Белој Каменици до школе у Љутицама и нашег буса.

Полазимо за Београд 🙂

Ако све буде по плану, на велики паркинг испред центра Сава стижемо око 22 часа.

Дужина ове изузетно лепе брдско – планинске стазе износи око 15,4 км са релативно благим успонима – збирно око 580м и спустом.

Прелази се за око пет сати умереног хода са успутним паузама за фото и друга уживања 🙂

Већини планинара стаза није тешка, спада у кондиционо – рекреативне, одлична је за стицање кондиције и погодује свим старосним групацијама.

Важно је нагласити да се у завршном делу стазе враћамо у сумрак и по мраку до буса, што је ранијих пута, ранијих година било дивно искуство, нарочито ако је звездано небо, права чаролија 🙂 Лети се враћамо по дану!

Стога обавезно понесите батеријску, најбоље чеону лампу.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле или обућа за трекинг са вибрам ђоном. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. Обавезно понети батеријску, најбоље чеону лампу. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална и добронамерна препорука водича.

ХРАНА: Из свог ранца. Сендвиче, воду и слаткише можемо купити у доласку на првој паузи у Мионици. Током планинско – пешачког дела акције, можемо имати уз претходни договор код наших домаћина Зоре и Станка у Тометином пољу срдачну добродошлицу и комплетан ручак по коректној цени.

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на најаву временске прогнозе!

Износ Котизације: 2.500 динара (мала група – путујемо комбијем) 

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, не обухвата исхрану, улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ПЛАНИНСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције „THE SERBIAN WILD WEST – Тометино поље“ дана 2. Јун 2024. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Tometino Polje
Tometino Polje
Tometino Polje, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *