Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Светосавски успон на Гудурички врх 2024 🙂

27. јануар 07:00 - 21:00

РСД2.000

Планинарску акцију организује ПСК „Железничар“ из Вршца

Наш Клуб Планинара „АВАНТУРИСТА“ из Београда радо гостује!

23. Светосавски успон на Гудурички врх 2024 🙂

Традиционална акција ПСК Железничар“ из Вршца

27. Јануар 2024. – Субота (од 7 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна – улаз А) и полазимо тачно у 7 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо магистралом преко Панчева и Банатског Карловца до Вршца. У „Банатском Карловцу“ правимо паузу за доручак у одличној пекари и посластичарници а преко пута у кафићу можемо по жељи попити и јутарњу кафу 🙂 Аутор слика у наставку је наш драги Коста Дивјак. 

Пут није дуг. Уз успутну паузу, за мање од два сата стижемо у Вршац а затим и на Вршачке планине.

Пролазимо кроз град, вршачке винограде и стижемо на паркинг испред „Дома Црвеног Крста“. Краћа пауза у дивном парку код ергеле коња и старог тенка из другог светског рата, припрема и полазак на стазу ка планинарском дому на Вршачком брегу. Стижемо до 10 сати испред дома друштва ПСД „Вршачка кула“ и са нашим домаћинима полазимо на стазу.

Подаци о стази: Стаза је кружна, благо брдовита и претежно шумска, дуга око 16 км са кумулативним успоном од 815 метара, који се не осети и не пада тешко, јер је валовита са благим успонима и спустом. У снежним зимским условима, бајковита и чаробна 🙂

По повратку са Гудуричког врха 641 мнв (највишег на Вршачким планинама – кров Војводине) у планинарском дому на „Широком билу“ нас чека ручак (планинарски пасуљ, салата и хлеб) по цени од 500 динара. Дом је снабдевен и другим јелима и свим врстама пића.

Након ручка се враћамо ка нашем превозу који нас чека на паркингу испред „Дома Црвеног Крста“. Повратак за Београд.

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред центра „Сава“ до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, камашне. Дерезе нису услов, али су добро дошле у појединим клизавим, залеђеним деловима стазе, нарочито су корисне у спусту на углачаној стази. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице обавезно), имајте у виду хладније зимско време, јак ветар на планини и пресвлака. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 2.000 динара

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану и индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЗИМСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *