Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

СЕВЕРНИ КУЧАЈ – Дубочка пећина – Раденка – Корновски Вис 628м – Краку Лунг – Кључата – Бања Ждрело

29. маја 2016. 06:30 - 22:30

РСД1.600

СЕВЕРНИ КУЧАЈ – Дубочка пећина – Раденка – Корновски Вис 628м – Краку Лунг – Кључата – Бања Ждрело

  1. 29. Мај 2016 – НЕДЕЉА

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) и полазимо тачно у 6 и 30 часова. Молим вас, дођите 10-ак минута раније како бисмо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до изласка Пожаревац, затим ка Кучеву  и  селу Дубока, где посећујемо ДУБОЧКУ ПЕЋИНУ. Она није туристички уређена, али је свакако вреди видети, зато понесите чеоне или батеријске лампе. Улазимо у пећину и напредујемо, све док нас вода не заустави. Пред уласком у пећину су и клупице за одмор и обед, а недалеко се налази  фантастичан мали кањон, који ће вас одушевити својим изгледом.

Уживаћемо и сликати, након чега пут настављамо ка селу Раденка, полазној тачки нашег пешачења. Из центра Раденке се крећемо, најпре колским а затим и шумским путем и уз речицу Кључату, коју више пута прелазимо, без квашења ногу. Затим преко Кулмеа Брњице гребеном до Корновског виса 628м, и надаље гребенски до коте, одакле се спуштамо низ Краку Лунг ка долини Кључате и центру села, одакле смо и пошли.

Стаза је кружна и дугачка око 12 км, са око 260 метара успона и толико и спуста. Прелази се за око пет ипо сати лаганијег хода са све паузама.

По завршетку планинарења, возилом настављамо преко Бродице ка Мелници и бањи Ждрело, на купање, релаксацију и уживање у термалним водама температуре до 42 степена. У СПА центру постоји и сауна, масажа, слана вода, тобогани, итд. Време предвиђено за боравак у бањи Ждрело је око два и по сата. У склопу бање Ждрело постоји и добар ресторан у коме се може ручати, уколико се не купате, и сачекати полазак за Београд.

Цена групне улазнице за базен је 300 динара.

Топла и лековита вода бање Ждрело ће нас релаксирати и окрепити након вишесатног планинарења.

За Београд полазимо најкасније у 20 часова, да би стигли испред центра Сава до 22 и 30, а можда и мало раније.

Храна из ранца, а по завршетку пешачког дела акције, касни ручак у ресторану бање Ждрело.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, одећа прилагођена временским приликама. Планинарски штапови нису обавезни, али јесу стална препорука водича. Понети опрему за купање (пешкир, купаћи, папуче) у Млавским термама бање Ждрело.

ПРИЈАВЕ за акцију и информације четвртком од 19 часова на састанцима Клуба у Старом Меркатору, локал „ПЛАНЕТА“

Цена акције: 1.600 динара

(путујемо одличним минибусом)

Акцију реализује Борис Братић

Тел: 064/99-248-11  МТС мрежа

063/11-357-99 Теленор мрежа

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШЕ АВАНТУРЕ!

 

 

 

 

Детаљи

Датум:
29. маја 2016.
Време:
06:30 - 22:30
Цена:
РСД1.600

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *