Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Фрушка гора 🙂

27. фебруара 08:00 - 21:00

РСД1.100

Фрушка гора 🙂

Гребен Фрушке горе – Иришки венац (Споменик слободе) – Рајковац – манастир Старо Хопово – манастир Ново Хопово – Жарковац + видиковац

27. Фебруар 2022. Недеља (од 8 до 21 час)

ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава (савска страна – Улаз А) и полазимо тачно у 8 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Полазимо од Сава центра аутопутем ка Новом Саду. У Старој Пазови правимо полусатну паузу за јутарњу кафу и доручак по жељи, избору у локалној пекари односно кафићу 🙂

Настављамо путем преко Руме и Ирига до Иришког венца одакле полази наша данашња планинарска стаза.

Опис стазе: На двадесетак минута хода од споменика на Иришком венцу, колским путем кроз шуму излазимо на гребен Рајковац. Делимично равним путем, кроз лепу храстову шуму излазимо на диван видик на равни Срем. Као на длану види се Ириг а у даљини Рума и Борковачко језеро. Када је видљивост кристално чиста, види се планина Цер у даљини.

Низ брдо стижемо и до првих викендица а затим потока и извора термоминералне воде. Прелазимо поток и долазимо до извора хладне питке воде. Десетак минута касније стижемо до манастира Старо Хопово (по предању 16-ти век, ктитор Деспот Ђорђе Бранковић).

Након одмора, стазом кроз усеке у лесној заравни и кроз борову шуму излазимо на велику ливаду. По преласку ливаде а затим и моста над потоком стижемо до манастира Ново Хопово (по предању 16-ти век, ктитор Деспот Ђорђе Бранковић).

Након одмора, благом узбрдицом настављамо гребеном Жарковац до објекта старог хотела Венац а затим и до планинског превоја Иришки венац.

Планирана дужина стазе је око 11 км са умереном висинском разликом, намењена свим старосним добима планинара. Идеална за почетнике и добра за стицање кондиције. Ако нам пролазно време буде добро, могућ је и додатни садржај на Фрушкој гори а пре одласка у одабрани ресторан на ручак 🙂

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред Сава центра најкасније до 21 час.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, камашне. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице обавезно), имајте у виду хладније зимско време, јак ветар на планини и пресвлака. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 1.100 динара за 40 и више уплата

1.400 динара за сваки мањи број уплата учесника акције

Котизација обухвата: превоз и трошкове организације

Котизација НЕ обухвата: исхрану, улазнице за НП и индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЗИМСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Fruška gora
Stražilovo
Sremski Karlovci, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.