Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Дочек нове године – Авантуристи на Бобији 🙂

31. децембар 2021. 18:00 - 2. јануар 2022. 20:00

РСД9.200

Дочек нове године – Авантуристи на Бобији 🙂

Бобија – планинска лепотица Азбуковице!

31. Децембар 2021. – 2. Јануар 2022.

(петак у 18 часова до недеље око 20 часова)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на паркингу испред центра „Сава“ (савска страна) у Петак 31. Децембар 2021. и полазимо тачно у 18 часова!

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо ИБАРСКОМ магистралом до Ћелија (пауза у маркету ДИС за индивидуалну набавку ПИЋА), а затим кроз Ваљево и Пецку ка Љубовији и селу Савковић – Торник на планини Торничка Бобија.

Смештамо се у вишекреветне собе са заједничким купатилом у планинарској кући на Бобији, село Торник, власника Селимира Јањића. Припрема за славље у најлуђој новогодишњој ноћи! Имаћемо спремну свечану вечеру која укључује: супу, прасеће печење, салата, сир, кајмак, домаћи хлеб из фуруне и торта а пиће је у нашој режији. За нас ће свирати оркестар „Стара Варош“ певач је и гитариста (наш другар – планинар) и хармоникаш 🙂 Ноћење и одмор пред сутрашње планинарење.

Други дан – субота 1. Јануар 2022.

На основу искуства, процењујемо да ће лакше шетње у околини бити права ствар за први дан Нове године 🙂 Након бесане новогодишње ноћи, устајемо око 10 сати, доручкујемо (пита-гибаница, кисело млеко, пршут, сланина, сир, кајмак) и око 11 полазимо на нашу лепу новогодишњу шетњу, лаганијом стазом, баш за ову прилику – Азбуковачка „Рамна гора“. Посетили би видиковце: Озрим, Жута стена, Стража. Наша кружна стаза је комбинација шетње кроз насеље, преко ливада, шумским колским путевима до видиковаца са којих се види „Дринска Омега“, Ваљевске планине, Оровичка планина,… Укупна дужина стазе би била око 11 км, са висинском разликом од око 350 м, у трајању од око четири и по сата.  Повратак у планинарску кућу на наставак дружења, ручак-вечеру (сарме, печење, салата, сир, кајмак, домаћи хлеб) и репризу дочека нове године уз живу музику.

Трећи дан – недеља 2. Јануар 2022.

Данас је коначно дан за праву акцију! Након доручка који би био у 8 сати (кобасица, пире кромпир, шницла, сир, кајмак, домаћи хлеб), полазимо око 9 сати на стазу ка врху Бобије 🙂 Стаза полази од нашег смештаја, ка Оштрој стени (Шиљатом врху), преко површинског копа рудника Барита, а затим и до самог врха на Бобији 1.272м.

Повратак ка планинарској кући би био краћи, пречицом. Укупна дужина трасе је око 10 км. Ручамо врхунски пасуљ наших домаћина, пакујемо своје ствари и полазимо за Београд.

Очекујем да се на паркинг испред центра „Сава“ вратимо најкасније до 20 часова.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом и храном за једнодневне излете, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније зимско време на планини и пресвлака. Пиџама за ноћење и прибор за личну хигијену. Понети батеријску, најбоље чеону лампу. Пожељно је понети и планинске штапове.

ХРАНА и ПИЋЕ: Храну није потребно носити, комплетно смо обезбеђени и више од тога! Пиће сами обезбеђујемо, по жељи и потреби!

ПРИЈАВЕ за акцију, информације путем телефона, као и уплата износа котизације и учлањење електронским путем благовремено, односно најкасније на дан реализације акције.

Износ Котизације: 9.200 динара

Котизација обухвата: превоз комбијем или минибусем (храна и смештај за возача), два ноћења у планинарској кући и пет оброка (новогодишњу свечану вечеру, два доручка, ручак и вечеру), живу музику и трошкове организације акције

Котизација НЕ обухвата: ПИЋЕ (свако доноси или купује пиће за себе), индивидуалне трошкове

(уплата за акцију се врши на текући рачун, у крајњем случају на дан пута)

Акцију реализује планински водич

Борис Братић – Боки

Телефони за пријављивање на акцију код водича:

064/99-248-11  или  063/11-357-99

Ова новогодишња Акција је намењена добро расположеним планинарима, који знају да цене истинске вредности, лепоту природе, здраву домаћу храну, чисту средину, честите домаћине и њихове вредне руке. Имајте на уму да је ово права планинарска прича, смештај је вишекреветан, није хотелски, није апартмански.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ НОВОГОДИШЊУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, пожељна је уплата аконтације, односно целокупног износа котизације уколико је пријављивање неколико дана пред реализацију акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Уживајмо пешачећи планинама Азбуковице 🙂

Venue

Tornička Bobija
Savković
Azbukovica, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *