Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Зимски успон гребеном Великог крша 🙂

10. фебруар 06:00 - 22:00

РСД3.200

Зимски успон гребеном Великог крша 🙂

Савезна планинарска акција – организатор и домаћин акције ПСД Црни врх“ Бор

10. Фебруар 2024. СУБОТА (од 6 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – сада у реновирању) и полазимо тачно у 6 сати.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до Параћина а затим магистралним путем у правцу града Бора, уз успутну паузу по потреби. Пролазимо Бор и коначно стижемо у село Кривељ. Домаћини ове Савезне акције ПСС у осам сати отварају акцију испред Дома културе у селу Кривељ.

Аутор дивних слика у наставку, са прошлогодишње акције (били смо најбројнији клуб и добили пехар) је фотограф – уметник Игор Мађинца 🙂

Затим се нашим возилима превозимо до места одакле полази успон – Царево село. Планина Велики Крш се налази североисточно од Бора. Око 13 часова излазимо на врх Великог Крша 1.148м. А затим се спуштамо – силазимо до Царевог села (стазом успона) и полазимо возилом према Кривељу.

Подаци о стази: Стаза је линијска и добро обележена, гребенска са пуно изузетних видиковаца. Спада у средње тешке. Укупна дужина је око 10 км са успоном од 608 м и спустом од 608 м, прелази се за око четири сата умереним темпом, нормалним ходом.

Наш најпознатији географ Јован Цвијић, пењући више пута Велики Крш изјављује да се са ове планине пружа највеличанственији поглед у Источној Србији 🙂 Изузетно је леп поглед и амбијент у јесен и зими 🙂

Организатори – домаћини акције обезбеђују ручак по цени од 300 динара (пасуљ, купус салата и хлеб) потребно је понети прибор за јело!

Након обављеног ручка, полазимо за Београд.

Очекујем да се вратимо у Београд, стигнемо на велики паркинг испред Сава центра око 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле, камашне. Дерезе нису услов, али су добро дошле у појединим клизавим, залеђеним деловима стазе, нарочито су корисне у спусту на углачаној стази. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице обавезно), имајте у виду хладније зимско време, јак ветар на планини и пресвлака. Пожељно је понети и штапове за ходање са зимским крпљицама, као и батеријску (најбоље чеону) лампу.

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на временску прогнозу!

Износ Котизације: 3.200 динара

(уплата за акцију се врши на текући рачун, приликом пријављивања)

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, не обухвата исхрану, евентуалне улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЗИМСКУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

Важне напомене из позивног писма домаћина акције:

– Домаћин и организатор републичке акције ПСС је ПСД „Црни врх“ из Бора.

– Организатор акције обезбеђује водиче на стази. КП „Авантуриста“ има свог водича на стази.

– Са собом понети личну карту, здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС са маркицом за текућу годину. Уколико нисте обновили чланство, моћићете у нашем превозу на дан акције.

– На стази нема извора, понети најмање 1,5 литара воде.
– Организатор не сноси одговорност за евентуалне повреде и несрећне случајеве изазване самовољом појединаца, здравственим проблемима учесника, несреће узроковане дејством алкохола и недозвољених супстанци, повреде настале због неадекватне опреме, неприлагођене условима успона.
– Организатор није одговоран за учеснике који крену на стазу самостално, пре или након организованог поласка (или полазака), као ни за учеснике који одаберу други правац кретања од предвиђеног.
– Водичи успона задржавају право да учеснике без одговарајуће опреме, као и оне који се непримерено односе према организаторима, природи или другим учесницима не поведу на стазу или искључе из групе.
– Услед непредвиђених околности, водичи као и организатор акције имају право измене плана акције на терену.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције „Зимски успон гребеном Великог крша“ дана 10. Фебруар 2024. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Veliki Krš
Bor, Krivelj
Cepe Vlaole, Srbija
+ Google Map

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *