Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Јесењи успон на Ртањ – врх Шиљак 🙂

12. новембар 2023. 06:00 - 22:00

РСД3.200

Јесењи успон на Ртањ – врх Шиљак 1.565 м

12. Новембар 2023. Недеља (од 6 до 22 часа)

ПОЛАЗАК: Окупљамо се на платоу – код паркинга испред центра „Сава“ (Савска страна зграде – сада у реновирању) у недељу и полазимо тачно у 6 часова.

Молим вас, дођите 10-ак минута раније како би смо кренули на време!

ПЛАН АКЦИЈЕ

Путујемо аутопутем до излаза за Параћин уз успутну паузу на пумпи, а затим магистралним путем за Зајечар до Етно центра „Ртањ – Балашевић“ где се скреће на регионални пут за Сокобању и насеље Ртањ.

Око 9:20 долазак нашег минибуса у подножје планине Ртањ (сепарација Мирово – стари рудник – Каменолом Унимер) и припрема за успон северном страном.

Акција се изводи успоном на Ртањ – врх Шиљак 1.565м, северном страном од сепарације Мирово 560мнв, са висинском разликом од 1.005м (укупно 5,7 км) и око четири сата успона са паузама.

Спуст јужном страном планине траје највише два и по сата (укупно 6,8 км)

Око 9:30 полазак на успон северном страном, од старог рудника породице Минх – каменолом „Унимер“. Очекује се, око 14 часова излазак на врх Шиљак 1.565м. Разгледање околине, фотографисање групно и појединачно и краћи одмор на врху. Спуст јужном страном планине у насеље Ртањ 640мнв са висинском разликом од 925м и око два и по сата спуста до 16 и 30 часова, у сам сумрак.

Укупна дужина стазе износи 12,5 км и умереним ходом са паузама се прелази за око 6,5 сати. По спусту са планине, одлазак на вечеру у одабрани ресторан.

Очекујем да се на паркинг испред центра Сава“ вратимо најкасније до 22 часа.

ОПРЕМА: Мали ранац са водом (на стази нема извора воде!) и храном за једнодневни излет, планинарске ципеле. Одећа прилагођена временским приликама (ветровка, капа и рукавице), имајте у виду хладније јесење време и пресвлака. Понети батеријску (најбоље чеону) лампу а пожељно је и штапове за планинарење.

ПРИЈАВА за акцију код водича – Борис Братић, позивом на број 064 99 248 11 или SMS, преко Viber-a на број 063 11 357 99 E-mail: instruktorboris@gmail.com

На акцију се иде, реализоваће се без обзира на временску прогнозу!

Износ Котизације: 3.200 динара

Котизација за акцију обухвата реалне трошкове организације и превоза, не обухвата исхрану, улазнице и индивидуалне трошкове, непрофитног је карактера и зависи од више елемената. Уплата за акцију је обавезна приликом пријаве.

ДОБРО ДОШЛИ НА ОВУ ИЗУЗЕТНУ ЈЕСЕЊУ АКЦИЈУ – АВАНТУРУ ЗА ПАМЋЕЊЕ!

Ваш Клуб планинара АВАНТУРИСТА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ: Учесници акције „Јесењи успон на Ртањ“ дана 12. Новембар 2023. планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање (за једнодневне излете – акције, путовања краћа од 24 сата) није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности, односно недовољног броја пријављених учесника. Приликом пријаве за акцију, обавезна је уплата износа котизације у целости, ако је остало мање од 10 дана до реализације акције. У случају одустајања, наћи адекватну замену, у супротном уплаћени новац се не враћа, нити преноси на наредне акције.

Venue

Planina Rtanj
Rtanj
Boljevac, Srbija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *